Primarul Laurențiu Leoreanu spune că a avut o nouă rundă de întâlniri cu reprezentanții firmei de proiectare de la Moinești, cei care se ocupă de proiectul pentru realizarea zonei de picnic din Ștrand și de cel legat de construirea unor locuințe pentru tineri. O primă schiță cu felul în care va arăta zona de picnic a fost prezentată deja în ultima ședință de Consiliu Local de anul trecut.

Sper ca în ședința din februarie să putem aproba indicatorii tehnico-economici pentru această investiție. În lucru, dar într-o stare mai puțin avansată, se află proiectul cu locuințele pentru tineri, pe care estimăm să-l avem gata cu toate detaliile până cel târziu în martie”, a declarat primarul Leoreanu.

Circa 3 miliarde de lei vechi sunt estimați a se cheltui pentru realizarea zonei de picnic, care va avea, pe lângă foișoare pentru grătar, un loc de joacă pentru copii, pistă pentru bicicliști și un parc pentru skateri. Încă un miliard ar putea fi alocat pentru construirea de locuințe pentru tineri pe modelul celor de la ANL. Locuințele vor fi amenajate în zona cartierului Primăverii-Islazului, aici unde sunt puse cu titlu gratuit la dispoziția tinerilor și terenuri pentru constuirea de case. Autoritățile intenționează să construiască în total 35 de case pentru romașcanii cu vârsta de până la 35 de ani, însă investiția se va derula pe măcar doi ani. (C.M.)