anl roman

Treizeci de familii tinere din Piatra Neamț vor primi de la Moș Crăciun câte o casă nouă. În proxima ședință a Consiliului Local, de pe 20 decembrie, consilierii locali vor aproba repartiția celor 30 de garsoniere, în regim ANL, primelor 30 de familii de pe lista cu cei care au depus cereri și au îndeplinit criteriile de acordare a locuințelor ANL. Deocamdată au fost afișate doar listele cu cei care primesc respectivele locuințe, iar timp de 6 zile, persoanele nemulțumite de modul cum s-au acordat pot depune contestații.

”Numărul total al dosarelor pentru solicitarea locuințelor ANL este de 192. Deocamdată avem la dispoziție doar cele 30 de garsoniere din cartierele Speranța și Văleni ce urmează să fie repartizate prin hotărâre de Consiliu Local. Deși numărul cererilor pentru închirierea locuințelor ANL este destul de mare, cea mai mare problemă pe care o avem în momentul de față este cea a locuințelor sociale pentru care criteriile de acordare sunt cu totul altele față de cele pentru ANL-uri. Noi sperăm să reușim să deblocăm măcar o parte dintre aceste cereri prin reamenajarea blocului de pe strada Nufărului, unde a funcționat căminul de bătrâni. Acolo sunt 40 de garsoniere care urmează să fie reabilitate, în momentul de față procedura de achiziție a materialelor fiind deja pusă pe SEAP. Din bugetul local, la un prim calcul estimativ am prins pentru anul viitor, pentru investiții la acel complex de locuințe, un million de lei, deși ar trebui mult mai mulți bani”, a precizat viceprimarul municipiului Piatra Neamț, Aurelia Simionică.

Urmează ca, la decizia Agenției Naționale a Locuinței, să se stabilească termenul la care vor demara lucrările și la locuințele tip ANL din zona Regimentului, lucrări care la cerea ANL și MApN au fost amânate din lipsă de fonduri. Pentru a rezolva însă problema locuințelor conducerea Primăriei Piatra Neamț a depus o listă cu proiecte sociale ce include construirea, de către o fundație din Elveția, a unui complex cu 400 de locuințe, grădiniță, dispensar și dotările aferente, proiecte finanțate exclusiv de respectiva fundație și a căror valoare se ridică la 23 de milioane de euro. (I. CĂLIN)