anl roman

După ani la rând în care chiriașii care locuiesc în apartamentele statului au fost păsuiți și au acumulat datorii de zeci de milioane de lei, autoritățile romașcane pun piciorul în prag. Primii evacuați au fost cei care locuiesc în căminele unităților de învățământ, dar lațul ajunge și la tinerii din ANL-uri sau cei care au o locuință socială. În mai multe blocuri din Roman nu există gaz, însemnând că familiile nu au nici apă caldă și nici căldură. Soluția de moment găsită de autorități este de a-i evacua pe rău platnici și a achita datoriile acestora din bugetul societății, urmând ca aceasta să se îndrepte mai apoi în instanță pentru recuperarea sumelor.

“SC Locato anunță că a început preluarea apartamentelor din blocul 9 Tudor Vladimirescu (nr – fostul bloc NATO) a celor care se mută în fostul bloc cu bulină. S-au preluat deja șapte apartamente și se lucrează la definitivarea actelor, pe măsura eliberării lor urmând să se facă și repartizarea către cei care au depus documentele pentru o locuință de tip ANL. Totuși, în primul rând la acest bloc trebuie să dăm drumul la apă caldă și căldură, contorul de gaz fiind ridicat din cauza datoriilor. Se va da drumul la apă și căldură, iar Locato își va asuma cheltuiala. În același timp, se face revizia la centrala din blocul 28 A din Anton Pann, plus recuperarea banilor de la rău platnici. O persoană a fost deja evacuată și adusă în strada Fabricii. În 10-14 zile vom da și acolo drumul, pentru că nu este drept să sufere și cei care au fost corecți”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

În acest moment, statisticile de la nivelul municipiului arată că cei care locuiesc cu chirie în apartamentele statului au acumulat datorii de aproape 700 de milioane de lei vechi. Numai în blocul ANL din Tudor Vladimirescu, câteva famiilii proprietare în fostul bloc cu bulină acumulaseră datorii totale de 85 milioane de lei vechi. Din păcate, situații de acest fel se înregistrează și în blocurile ANL, unde chiriașii au și venituri suficiente pentru a-și achita întreținerea. (C. MATEI)