Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2018 al societății municipale Locativ Serv va fi supus dezbaterii şi aprobării în şedinţa Consiliului Local Piatra Neamţ din 23 martie.

La capitolul cheltuielilor, de departe cea mai mare sumă este alocată pentru salarii – 1.536.000 lei -, la care se adaugă salariul managerului, de 144.000 lei (un mizilic de 12.000 lei lunar!), la care se adaugă primele de vacanţă (78.000 lei) și 132.000 lei tichete de masă.

Vladimir Togan Tomșa, un manager de toți banii

În total, suplimente din bonificații – 189.000 lei. Nu se încheie aici. La aceste valori, se mai pun salarii pentru colaboratori, bani pentru avocați din afara societății.

Conducerea firmei spune că suma ”nu este mare”, având în vedere că numărul angajaţilor este de 40, iar sumele includ şi dările la stat calculate până la sfârşitul acestui an.

”Avem prevăzute primele de vacanţă şi tichete de masă. Da, le avem prevăzute, dar asta nu înseamnă că şi le realizăm. Au fost ani în care au fost probleme. Dacă mergem prost… tăiem din salarii, nu dăm tichete, asta este… Am trecut şi acţiunile sociale, adică ajutorul de deces, de naştere, ce-ţi dă voie legea. Le-am trecut, dar nu este obligatoriu să le şi dăm. Lunar facem analiza acestui buget. Şi vedem câte venituri avem… câte cheltuieli avem… şi, atunci, dacă vedem că cheltuielile au depăşit venitul, atunci trebuie să vedem ce facem. Dacă facem venituri, le facturăm. Nouă nu ne vin nici subvenţii, nici ajutoare, nici nimic. Dacă producem, avem de unde cheltui, dacă nu… asta este problema”, a explicat directorul economic al Locativ Serv, Maria Dram.

Un calcul simplu ne arată că salariul managerului reprezintă 7,2% din totalul salariilor, iar al său, cumulat cu cele ale directorilor societății, 18%! (E.C.)

Articolul precedentSoțul fostei primărițe de Gîrcina a fost găsit la Piatra-Neamț
Articolul următorAproape 1.000 de copii bolnavi cu viroze și peste 500 cu pneumonie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

4 COMENTARII

    • Cristina – este fiul fostului PROCUROR din fosta SECURITATE TOGAN – asa spune gura targului

  1. Mare pacat ca instantele au decis ca unii directori demisi de subsemnatul sa revina la „cascaval”, dar asta este tara tuturor posibilitatilor!! Eu aveam 5000 de lei leafa lunara, iar Chitic urla din toti rarunchii!! Acum nu mai urli bai primarule?! Ti-ai pus „jaloanele” pe functii si nu mai marai?1 Rusine si mai bine fara asfel de societati care capuseaza banii publici si indatoreaza cetatenii orasului, doar pt a plati niste „somitati” care au ajuns directori fiinca au permis categoria B!!!!!!

  2. Daca PRODUC ? Adica daca JEFUIESTE CETATEANUL; la INTRETINERE ? Ce produce CRIMA ORGANIZATA INSTITUTIONALIZATA din Primaria Piatra + societatile care le administreaza ? Ne meritam soarta ! Eu cand am organizat MITING pentru ca au emis o HCL pentru MAJORAREA CHIRIILOR cu INDECELE de INFLATIE contrar legislatiilor in vigoare nu a venit absolut nimeni la miting ….etc

Comments are closed.