Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ a constatat o ușoară scădere a îmbolnăvirilor de sezon în săptămâna care a trecut, dar copiii rămân în continuare cei mai afectați. Jumătate din noile cazuri diagnosticate sunt la copiii cu vârste între 2 și 14 ani.

„Cele mai multe cazuri de infecții respiratorii se înregistrează la grupele de vârstă 2-4 ani cu 308 cazuri și la grupa de vârstă 5-14 ani cu 634 de cazuri, iar pneumonia afectează preponderent copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 1 an”, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamț.

Săptămâna precedentă au fost diagnosticate cu boli de sezon 1.959 de persoane (față de 2.072 anterior), din care 942 de copii, iar cu pneumonie au fost diagnosticate 564 de persoane din care 122 au fost internate pentru tratament.

Gripa n-a dispărut. Dintre cei care s-au prezentat la medic săptămâna trecută cu simptome ale acestei boli, 11 au fost diagnosticați cu gripă. „Până la data de 18 martie 2018 au fost vaccinate antigripal 26.321 de persoane din grupele de risc, adică vârstnici, bolnavi cronic, copii, personal medical. La cabinetele medicilor de familie mai există un stoc de 31 doze de vaccin antigripal din lotul distribuit de Ministerul Sănătății”, mai spune dr. Mirela Grădinaru. Anul acesta, chiar dacă vaccinarea a început mai târziu, spre finele lunii decembrie 2017, când a ajuns în Neamț vaccinul de la București, mult mai multe persoane au avut acces la vaccinul administrat gratuit prin faptul că ministerul a trimis de trei ori mai multe doze (25.144) decât anul trecut (circa 7.500). (C.I.)

Articolul precedentLocativ Serv: salarii anuale de 2.000.000 lei, managerul 144.000 lei
Articolul următorSGA Neamţ, acţiuni educative dedicate Zilei Mondiale a Apei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.