0:00

Judeţul Neamţ a fost ieri, 21 februarie, sub cod portocaliu în jumătatea vestică şi galben în cea estică, până la ora 22,00. Codul portocaliu viza intensificări puternice ale vântului, la altitudini mai mari de 1.700 de metri, cu rafale de 110-120 km/oră, viscol şi vizibilitate redusă. În jumătatea estică, vântul a avut 55-65 km/oră, cu intensificări în rafale de până la 75-85 km/oră.

Localităţi din Neamţ fără curent electric, din cauza vântului, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCa urmare a acestor rafale puternice de vânt, două linii aeriene de electricitate şi 21 de puncte de transformare au fost afectate. La ora 18,00, Del Gaz Grid raporta prefectului Adrian Niţă, 12 sate fără curent electric şi 1.532 de familii din Căuşeni (comuna Boghicea), întreaga comună Stăniţa cu satele Chicerea, Ghidion, Poienile Oancei, Stăniţa, Todireni, Veja şi Vlădnicele, Negreşti şi Poiana (comuna Negreşti), precum şi Schitu Tarcău şi Tarcău din comuna cu acelaşi nume.

Echipele furnizorului de electricitate au reuşit remedierea acestora, însă azi dimineaţă, la ora 6 erau alte trei localităţi erau fără curent: oraşul Bicaz, parţial şi Izvorul Alb, dar şi satul Trei Fântâni din comuna Dămuc. 566 de familii au fost afectate de avarierea altor două linii aeriene de electricitate şi a 14 puncte de transformare. Până la această oră, Administraţia Naţională de Meteorologie nu a mai emis alte avertizări. (A.C.)

Articolul precedentAdmitere la liceu fără examen pentru olimpici, chiar din 2023
Articolul următorAtenție, posibile fraude online în numele băncilor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.