0:00

Poliția Română atrage atenția la un nou tip de fraudă online în numele unor unități bancare. Fenomenul are deja o largă răspândire în mai multe țări europene – Germania, Austria, Olanda, Finlanda sau Belgia – și presupune apeluri telefonice prin care se solicită mutarea economiilor în alte conturi.

“Victimele sunt informate cu privire la faptul că, în urma unor atacuri cibernetice, conturile lor bancare au devenit vulnerabile și că trebuie să transfere de urgență soldul disponibil într-un cont sigur al băncii, în caz contrar existând riscul pierderii sumelor de bani aflate în aceste conturi“, anunță Poliția Română.

Atenție, posibile fraude online în numele băncilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSunt vizate, în general, persoanele în vârstă sau cele cu o educație financiară precară, ce pot fi convinse să transfere banii în conturi deschise la aceeași bancă, dar controlate de suspecți. Apoi, sumele sunt transferate succesiv și transformate în criptomonede, totul având drept scop îngreunarea depistării celor bănuți.

“În situația în care primiți astfel de apeluri telefonice nesolicitate, vă recomandăm să nu dați curs celor transmise telefonic, să nu accesați eventualele linkuri sau atașamente transmise și să vă adresați celei mai apropiate unități de poliție“, conform aceleiași surse. (G.S.)

Articolul precedentLocalităţi din Neamţ fără curent electric, din cauza vântului
Articolul următorSprijin aero pentru salvarea unui nemțean
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.