aleho
heidelbergcement

Actualizare: O acțiune de amploare, organizată în ziua de 13 martie, de specialiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamţ împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică –I.P.J. Neamţ și din cadrul Secției de Poliție Rurală Ştefan cel Mare, cu suportul de specialitate al Serviciului de Operaţiuni Speciale Neamţ, a constat în efectuarea a nouă percheziţii domiciliare în municipiul Piatra-Neamţ şi în comuna Bârgăuani.

”Într-un imobil din Piatra-Neamţ, folosit de către un bărbat de 41 de ani, din Republica Moldova, polițiștii au descoperit 280.000 de țigarete, susceptibile a fi provenite din contrabandă, precum şi suma de 5.000 de lei”, a precizat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”Față de alte cinci persoane au fost emise mandate de aducere, acestea fiind conduse la sediul poliției pentru a fi audiate”.

Bărbatul în vârstă de 41 de ani și o femeie de 42 de ani au fost reținuți.

O cantitate impresionantă de țigări a fost ridicată dintr-un apartament de pe Aleea Ulmilor, din cartierul Dărmănești, în ziua de 13 martie.

Este vorba despre 13.960 de pachete, de diverse mărci, de proveniență Republica Moldova.

Prejudiciul estimat produs bugetului de stat este de aproximativ 180.000 de lei.

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au reținut două persoane, care vor fi prezentate instanței cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Țigările ridicate vor fi păstrate de un antrepozitar autorizat, care le va distruge după ce dosarul va fi finalizat. (C.M.)