Fostul deputat de Neamț Liviu Harbuz împlinește 4 ani de când se bate prin instanțe cu Agenția Națională de Integritate și, deși spune că nu-l mai interesează nici politica și nici administrația, e hotărât să nu renunțe la proces. ”În momentul ăsta, chiar nu mai are nicio importanță ce sentință va pronunța Înalta Curte, însă eu voi merge până la capăt, pentru că așa am făcut întotdeauna”, ne-a declarat Liviu Harbuz.

”Războiul” a început în august 2013, când ANI l-a declarat pe Harbuz incompatibil, începând cu data de 20 decembrie 2012, pentru că deținea simultan calitatea de deputat și pe cea de comerciant în cadrul ”Harbuz Liviu Persoană Fizică Autorizată”. Procesul nu s-a încheiat nici acum pentru că fostul deputat a atacat nu doar decizia ANI, ci și protocolul dintre Agenția Națională de Integritate și Ministerul Afacerilor Interne, în baza căruia datele sale cu caracter personal au fost comunicate inspectorilor de integritate. La Curtea de Apel București a pierdut, instanța declarând acțiunea sa ”inadmisibilă”, la sfârșitul anului 2016. Sentința nu este, încă, definitivă, iar Liviu Harbuz a precizat că o atacă la Înalta Curte. Abia după ce se va pronunța și instanța supremă în această cauză, se va relua judecata dosarului de fond.

Probabil că voi câștiga, în condițiile în care s-a modificat Codul Civil, iar eu n-am avut activitate deloc pe PFA și m-am autodenunțat, că mi-am trecut-o ca fraierul în declarația de avere”, a adăugat Liviu Harbuz. ”Trăim vremuri în care politica și administrația te ucid, nu mă mai întorc în niciunul dintre aceste domenii, dar mă voi bate în continuare ca să demonstrez că nu am fost incompatibil. Și, în rest, stau liniștit și mă pregătesc de bătrânețe”.

C.M.

Articolul precedentANI: La Girov şi Bozieni, conflict de interese administrativ, cu tematica păşunat
Articolul următorApa Serv – debranşări la Târgu Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.