Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a identificat două cazuri noi de „CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV” în judeţul Neamţ, cu tematica „PĂŞUNAT”. Acuzele, de această dată, vizează comunele Girov şi Bozieni.

În atenţia ANI a intrat Florinel Sarion, consilier local la Girov. Reprezentanţii ANI afirmă: „În calitate de consilier local, în anul 2013, a participat la luarea deciziei și aprobării Hotărârii Consiliului Local privind atribuirea unor suprafețe de pășune către crescătorii de animale de pe teritoriul comunei Girov. Ulterior, a fost încheiat Actul adițional la contractul de pășunat, prin care a fost stabilit planul de amplasament al suprafeței de 10 ha și a fost calculată taxa de pășunat pentru anul 2013, între Consiliul Local al comunei Girov și SC Agricola Biosere SRL, societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deținea calitatea de asociat unic. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și cu dispozițiile art. 75, lit. a) și art. 77 din Legea nr. 393/2004”.

De conflict de interese administrativ este acuzat şi Neculai Grumăzescu, fost consilier local în comuna Bozieni. ANI consideră că, „În calitate de consilier local, a votat în mod favorabil pentru adoptarea Hotărârii Consiliului Local privind aprobarea concesionării în vederea pășunatului a unei suprafețe de 91,69 ha pășune ce se află în proprietatea publică a Comunei Bozieni, Județul Neamț, către Asociația Crescătorilor de Taurine Bozienii de Jos – Neamț, în temeiul căreia s-a încheiat un Contract de concesiune între Primăria Comunei Bozieni și această Asociație. Persoana evaluată avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local, întrucât avea posibilitatea să anticipeze că asociația (în cadrul căreia persoana evaluată deținea calitatea de membru în comisia de cenzori, încasând venituri de la aceasta) va beneficia de pe urma adoptării lor. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și cu dispozițiile art. 75, lit. b) și f) și art. 77 din Legea nr. 393/2004”.

ANI mai precizează că acuzaţii „nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentAflăm de la Iaşi ce se mai întâmplă pe la CJ Neamţ
Articolul următorLiviu Harbuz îmbătrânește judecându-se cu ANI
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.