reclama autocenter

evacuare

* „Mentalitatea o mai schimbăm și cu forța”, a precizat Aurelia Simionică, viceprimar al municipiului Piatra Neamț

* „În loc să vină să vadă cum pot achita datoriile vin și se plâng la diverse instituții”, a declarat Gabriela Tomșa, director Locativ Serv

 Societatea Locativ Serv a început să pună în executare primele sentințe de evacuare a chiriașilor rău-platnici. Două dintre aceste executări silite au avut loc, marți, 30 iulie. Acţiunile vor continua, pe măsură ce Judecătoria Piatra Neamț va da sentințe definitive de executare silită pentru restul de dosare care se află acum pe rol la instanțe.

”Apar în continuare sentințe definitive de evacuare pentru cei care au debite de sute de milioane de lei. Nu avem ce să facem, noi nu putem să achităm acești bani. Urmează să se pună în practică, pentru că avem hotărâri judecătorești, evacuări ale chiriașilor din blocul D02, de pe strada Mihai Viteazu, este vorba deprea Volei Club Municipal, care ocupă o astfel de locuință, din blocul C5, scara E, de pe aceeași stradă, un apartament și de asemenea avem sentințe definitive de evacuare pentru rromii din blocurile F1 și F5 din cartierul Speranța. În momentul de față avem depuse la Tribunal aproape 100 de astfel de dosare de evacuare și am început să aplicăm sentințele, conform hotărârii judecătorești, pentru că respectivii chiriași nu au manifestat nici un fel de bunăvoință pentru a încerca măcar să achite eșalonat din debite. Sunt apartamente care datorează furnizorilor de utilități și societății Locativ Serv pentru chirie, sute de milioane de lei. Am pus în aplicare și soluția de mediere, asta însemnând că dacă chiriașul și-a asumat plata eșalonată și nu respectă termenele, putem merge direct la instanță, care ne dă direct sentința de executare silită cu evacuarea din locuință. Astăzi (n.r. – ieri), am pus în aplicare două astfel de evacuări, pe strada Dărmănești nr. 19, unde sunt sesizări că este și un focar de mizerie pentru că sunt mai multe familii de rromi care stau acolo, și pe strada Grigore Ureche. Cei care se află acum în acestă situație în loc să vină să vadă cum pot achita datoriile vin și se plâng la diverse instituții și cer clemență”, a declarat Gabriela Tomșa, director SC Locativ Serv Piatra Neamț

 „Sunt datorii numai la apă de miliarde de lei”

 Și conducerea Primăriei Piatra Neamț sprijină acțiunile întreprinse de Locativ Serv. În opinia viceprimarului Aurelia Simionică debitele adunate nu pot fi achitate de primărie și nici nu trebuie să determine suferințe financiare în rândul furnizorilor de utilități pe deoparte și suferințe sociale în rândul locatarilor, care rămân fără apă, de exemplu, chiar dacă sunt cu plata întreținerii și chiriei la zi.

„Trebuie să facem ceva pentru că nu se mai poate. Pentru cazurile de familii foarte nevoiașe se fac anchete sociale și căutăm soluții, însă pentru restul chiar nu se mai poate. Sunt datorii numai la apă de miliarde de lei. Aceste evacuări sunt îndreptate împotriva rău-platnicilor, debitele adunate trăgând în jos pe toată lumea, lucru care nu este admisibil. În contractele de închiriere se prevede clar că trebuie achitate chiria și utilitățile. Chiria pentru locuințele sociale este de 38 de lei pe lună. Mentalitatea o mai schimbăm și cu forța pentru că nu mai putem tolera așa ceva. În Speranța cel puțin suferă un cartier întreg. După ce voi discuta și cu domnul primar și va vedea ce este acolo vom decide ce facem cu rromii de acolo. Aceștia locuiesc ilegal, pentru că din cauza debitelor, li s-au reziliat contractele, deci ocupă spațiul abuziv. Am zeci de sesizări despre ceea ce se întâmplă acolo și în cartierele vecine. Vor fi evacuați cu orice risc. Căutăm însă și soluții, să vedem care dintre acestea sunt viabile, pentru că știm foarte bine că bugetul este restrâns. Una dintre acestea ar fi alocarea gratuită a unei suprafețe de 200 de metri de teren pentru a-și construi case cei care nu-și permit să stea în locuințele închiriate sau putem încerca să extindem Văleni 2 însă suntem limitați de buget”, a precizat Aurelia Simionică, viceprimar al municipiului Piatra Neamț.

 Irina CĂLIN

Articolul precedentManoliu caută banii CJ la Neguleşti
Articolul următorConcurs cu dedicație la Spitalul Roman

1 COMENTARIU

  1. Așa, așa. Dați-le teren gratuit. Unor români nevoiași, dar muncitori, nu le-ați da o mână de ajutor. Pentru minorități, săriți în cap!

Comments are closed.