0:00

Linii de gardă suplimentate la Spitalul Județean, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* la secția ATI s-a suplimentat jumătate de normă și vor fi doi medici de gardă
* la Ortopedie va fi gardă cu normă întreagă între orele 13 și 8

Programul de muncă și organizarea gărzilor la cea mai mare unitate spitalicească din județ se schimbă începând cu 1 septembrie. Spitalul Județean Neamț a solicitat și obținut toate aprobările necesare pentru suplimentarea liniilor de gardă la anumite secții, precum și înființarea unor linii noi, la secții unde nu existau. Inițiativa celor de SJU Neamț a venit, parțial, și ca urmare a modificărilor apărute în legislația din domeniu, în special prevederea că secții ATI care au paturi de terapie intensivă trebuie să aibă măcar doi medici de gardă, unul pentru asistența medicală la paturi și altul pentru anestezie. Secția ATI a Spitalului Județean se încadrează în această categorie, dar avea 1,5 linii de gardă, adică un singur medic, care nu putea în timpul programului normal de lucru să aibă grijă și de pacienții internați pe secție, să preia urgențele care necesitau spitalizare și să mai asigure și partea de anestezie în cazul urgențelor majore. Prin urmare, secția ATI va avea două linii de gardă și doi medici, așa cum zice ordinul ministrului Sănătății.

O altă suplimentare, cu jumătate de linie, s-a făcut în dreptul Ortopediei, care capătă astfel gardă întreagă, de la ora 13 până a doua zi dimineață, la ora 8, de luni până vineri, iar în weekend, sărbători legale și alte zile legal nelucrătoare, va fi gardă între orele 8 și 8. După intrarea în vigoare a noilor reglementări, la Spitalul Județean vor fi 15 linii de gardă pe specialități clinice (ATI – 2, Obstetrică-Ginecologie – 2, Chirurgie Generală – 2, Ortopoedie-traumatologie – 1, ORL – 0.5, Boli Infecțioase – 1, Medicină Internă, Cardiologie, Neurologie, Neonatologie și Psihiatrie – câte 1 de fiecare, iar la Pediatrie 1.5), 2 linii la Unitatea de Primire Urgențe, 2.5 linii de gardă pentru specialități paraclinice și una la Serviciul Județean de Medicină Legală. (D.O.)

Articolul precedent… pe scurt …
Articolul următorPSD Piatra Neamț s-a hotărât: Îl sprijină entuziast pe Ponta

2 COMENTARII

  1. Cata nedreptate fata de angajati la clinica A din Piatra Neamt. La fel la Xm sau M. Patronii castiga o gramada de bani si angajatii trudesc pe salarii foarte mici, iar pe caretea de munca sunt trecuti cu 4 ore si la servivi stau 8 sau 10 ore. Cand vor iesi la pensie se vor duce la piata ca la muzeu.

Comentariile sunt închise.