Echipele nemțene de fotbal din seria I a Ligii a III-a au ratat șansa de a se apropia de primul loc, ce duce în Liga a II-a. Atât Cetatea, cât și Petrotub Roman, principalele favorite la promovare, au făcut pași greșiți, îndepărtându-se de locul I, ocupat, surprinzător, de Bucovina Pojorâta, la finalul turului. Cetatea Târgu Neamț a dat cu piciorul la obiectiv și la avantajul terenului propriu arătându-și încă o dată neputința de a câștiga, remizând, scor: 1-1, pe teren propriu, cu Sepsi OK Sfântu Gheorghe, în condițiile în care nemțenii au trecut prin șocul schimbării conducerii administrative, ce nu a gestionat în interesul jucătorilor fondurile alocate de Consiliului Local Târgu Neamț și de Consiliul Județean, prin contracte de asociere ce fixau ca obiectiv promovarea. Petrotub a remizat și ea în deplasare, cu Sporting Liești, în condițiile în care echipa gălățeanu nu reprezintă o forță în Liga a III-a, iar Ceahlăul II a pierdut o echipă întreagă, fiind codașa seriei.

Actiune de atac a Cetatii

Cetatea, din favorită la promovare, la 8 puncte de lider

Daniel Zavate a venit ca antrenor principal la Cetatea Târgu Neamț într-un moment mai mult decât delicat al echipei ce promitea promovarea în eșalonul doi fotbalistic, dar a ratat șansa de a se menține pe podium. Primarul Harpa, dezamăgit de prestația unor oameni de încredere, puși în fruntea Asociației Cetatea, precum Samir Lupașcu, a schimbat din mers conducerea administrativă, dar a compromis obiectivul. Fără a se fi rezolvat măcar o parte din restanțele financiare față de jucători, așa cum i s-a promis când a fost adus la echipă, tehnicianul Daniel Zavate s-a trezit înaintea derby-ului cu Sepsi OK Sfântu Gheorghe, din ultima etapă a turului, fără primii doi portari din lot. Hărăguță și Morar l-au anuntat că sunt accidentați. Alături de ei, au mai fost doi jucători indisponibili, Rotaru și Mihăeș, în timp ce Mariș și Lupașcu acuzau stări gripale. Înaintea ultimei etape se punea problema dacă echipa va intra în cantonament înaintea unui meci ce putea duce la o clasare pe locul 3 la finele turului, unul mai aproape de obiectiv. „Cu un adversar foarte puternic mi-aș fi dorit să mă bazez pe toți jucătorii, dar acestea sunt condițiile. Îmi doream o victorie la final de tur“, a declarat Daniel Zavate. Lucrurile din teren au stat cu totul altfel. Oaspeții au deschis scorul în minutul 28 prin Șaim, din penalty, iar în prelungirile primei reprize nemțenii au revenit și au reușit egalarea prin fostul mijlocaș al Ceahlăului, Radu Miron. Cu toate că în repriza a doua au încercat să obțină victoria, jucătorii Cetății n-au mai avut nici prospețimea șiu nici luciditatea să o facă, astfel că scorul a fost egal.

Romanul încheie turul pe locul 5

Petrotub Roman - tricouri portocalii avea și ea nevoie de un rezultat de egalitate, cel puţin, pentru a mai urca un loc în clasament. Fără Sofroni, nerefăcut după o accidentare mai veche, ca, de altfel, fără Tofan şi Talpalariu, ambii cu probleme de sănătate, Petrotubul a plătit cu două puncte deplasarea din județul Galați, de la Liești, din ultima etapă a turului. Damian a deschis scorul în prima repriză, în minutul 25, dar gazdele au egalat după pauză, prin Bogoș, în minutul 58, pentru un 1-1, la care nici Lieștiul nu spera. Antrenorul secund Iosif Susanu declara după partida cu Sporting Liești: “Ne doream, bineînţeles, să încheiem turul campionatului cu o victorie şi să urcăm chiar pe locul al patrulea, ceea ce ar însemna îndeplinirea obiectivului propus pentru această fază a competiţiei. În afară de victoria noastră, pentru a ocupa locul al patrulea ar fi fost nevoie şi de jocul rezultatelor, mai precis de o înfrângere a Cetăţii Târgu Neamţ pe teren propriu, ceea ce nu s-a întâmplat. Important era ca noi să câştigăm. Popa a avut probleme după meciul de sâmbăta trecută şi nu s-a putut antrena în parametrii normali. Apoi faptul că s-a anunțat vreme rea, în continuare, nu ne-a speriat, dar nici favorabil nu ne-a fost, pentru că a trebuit să construim”.

Ceahlăul II, medie de vârstă sub 18 ani

Tinerii de la Ceahlăul II Piatra Neamț au mers la Bucovina Rădăuți să încheie sezonul în Liga a 3-a. Ovidiu Marc nu a putut conta nici la acest meci pe jucătorii de la echipa mare și l-a mai avut suspendat și pe Plăcintă. Astfel, media de vârstă a formației pietrene a fost iar una sub 18 ani și, poate de aceea Ceahlăul II e ultima la finalul turului, cu numai două puncte obținute. Rădăuţenii au tranşat soarta întâlnirii încă din prima jumătate de oră de joc. Sabie a deschis scorul în minutul 15, după ce a pus latul din zece metri la o centrare trimisă de Julei, şi tot Sabie a dublat avantajul gazdelor în minutul 28, după ce a finalizat cu capul o lovitură liberă executată de Păsăilă. Cu cele trei puncte în buzunar, gazdele s-au jucat cu ocaziile, cea mai mare fiind trecută în contul lui Ionesi, care a nimerit bara porţii nemţene în repriza a doua. Ceahlăul II a fost echipa vitregită de jucători în acest an, 2014. A livrat jucători echipei din Liga I și nu a putut completa lipsa lor din compartimente decât cu juniori.

Mihai STOIAN

CLASAMENT

1 Pojorâta        11       8              3              0              31-13      27
2 Miroslava      11       8              0              3              16-10      24
3 Sepsi            11       6              2              3              17-9         20
4 Tg. Neamţ    11       5              4              2              18-13      19
5 Roman          11       5              2              4              17-14      17
6 Aerostar Bc. 11       5              2              4              17-17      17
7 M. Ciuc         11       5              1              5              17-17      16
8 Pașcani         11       3              5              3              18-12      14
9 Rădăuți         11       2              4              5              13-23      10
10 Zagon         11       2              3              6              9- 15       9
11 Liești            11       2              2              7              14-24      8
12 P. Neamţ    11       0              2              9              7-27         2
13 Păpăuţi       0         0              0              0              0-0           0

M. STOIAN

Articolul precedent“Tanti Ileana” a împlinit 105 ani!
Articolul următorInterviu cu pictorul Mihai Cuşmir