masina-gunoi_resizeAdunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Econeamț s-a întrunit, la finalul săptămânii trecute, pentru a-și alege noii reprezentanți, dar și pentru a discuta despre stadiul în care se află procedurile de licitație.

„Având în vedere schimbările intervenite în urma alegerilor locale din iunie 2016 la nivelul organelor executive ale UAT-urilor asociate, Adunarea Generală a Asociației a hotărât revocarea din funcția de membru al Consiliului Director a unor reprezentanți ai UAT-urilor, respectiv validarea prin vot a noului președinte al Asociației – Eduard Corduneanu, consilier județean și reprezentant al județului Neamț, precum și completarea Consiliului Director, format din 15 membri, cu noii reprezentanți ai județului Neamț, orașele Târgu Neamț și Roznov, comunelor Tașca, Girov și Dumbrava Roșie”, au informat, printr-un comunicat de presă, cei de la Econeamț.

Din respectivul comunicat, am aflat că, tot în cadrul întâlnirii, Adunarea Generală a fost informată și cu privire la stadiul procedurilor de licitație pentru atribuirea contractelor de concesiune a serviciilor de salubrizare pe cele 4 zone ale județului.

„În zona 2 Roman, comisia de evaluare a decis anularea licitației, verdictul final fiind dat de Curtea de Apel Bacău pe 6 septembrie, iar motivul invocat a fost lipsa a trei oferte, la licitație înscriindu-se un singur ofertant. Vom relua licitația, vom urca documentația pe SEAP în perioada următoare și sperăm să avem mai mult succes”, a declarat Vasile Șendrea.

Nici în celelalte trei zone situația nu e mai roz. În zona 3 Târgu Neamț s-a finalizat a doua licitație, dar unul dintre cei 4 ofertanți s-a simțit nedreptățit, așa că raportul comisiei de evaluare a licitației este analizat acum la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). Dacă răspunsul celor de la CNSC nu va fi pe placul contestatarului, acesta poate merge mai departe, la Curtea de Apel Bacău.

„Avem norocul că legea spune că instanța nu poate să prelungească răspunsul cu mai mult de 50 de zile. Abia după aceea se va putea relua licitația, dacă este cazul”, a adăugat Vasile Șendrea.

În zona 3 Bicaz, documentația este urcată pe SEAP pentru a treia oară, deoarece la a doua nu a fost nicio ofertă, urmând ca eventualele oferte să fie deschise pe 27 septembrie.

„În zona 1 Piatra Neamț am solicitat și celor de la Brantner tariful pe care îl percep, deoarece Consiliul Local a decis că intră în licitație odată cu localitățile limitrofe, chiar dacă va începe contractul abia din 2018, după ce va expira contractul din prezent cu Brantner”, a spus Vasile Șendrea. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentConcursurile de directori în învățământ – monitorizare dusă la extrem
Articolul următorProiect de lege propus de Cătălin Drăgușanu
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.