După ce, la sfârşitul anului trecut, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere ridicase pe SEAP licitaţiile pentru cele două loturi de la capetele viitoarei Autostrăzi a Unirii-A8, pe finalul lunii februarie ambele au fost suspendate. Acestea ar urma să fie reluate la sfârşitul acestei luni, potrivit informaţiilor furnizate de Bogdan Cotârlici, şeful Serviciului de comunicare al companiei.

Licitaţiile pentru Autostrada Unirii vor fi reluate la sfârşitul acestei luni, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Licitaţiile au fost suspendate pentru a răspunde celor 700 de clarificări depuse. Perioada estimată pentru reluarea acestora este sfârşitul lunii martie”, a declarat Bogdan Cotârlici.

Cele două tronsoane lotul 1 Târgu Mureș-Miercurea Nirajului şi lotul 3 Leghin-Târgu Neamț, au un termen de 6 luni pentru proiectare și 24 de luni execuție, iar lucrările ar trebui să fie finalizate în august 2026, pentru ca finanţarea prin PNRR să nu se piardă.

Licitaţiile pentru Autostrada Unirii vor fi reluate la sfârşitul acestei luni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimul tronson Târgu Mureș-Miercurea Nirajului are o lungime de 24,4 km iar finanţarea este între 2,9 și 3,4 miliarde lei. Secțiunea III Leghin-Târgu Neamț are o lungime de 30 de kilometri, iar valoarea finanţării este de 2,3 miliarde lei.

Angela Croitoru

Articolul precedentUn tânăr cu o boală rară dus cu elicopterul SMURD la Iaşi
Articolul următorElevă accidentată pe ”zebră” la întoarcerea de la școală
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.