Licitația organizată de Primăria Piatra Neamț pentru selectarea unui administrator al Pieței Centrale a fost contestată, luni, 2 octombrie, chiar în ultima zi în care se mai putea face un astfel de demers. Când a ajuns notificarea la sediul municipalităţii, cine este contestatarul şi ce se solicită în document puteţi afla de AICI. Dacă se respectă toate termenele, timpul minim pentru a se ajunge în instanță ar fi de 43 de zile. După care urmează un proces, care poate ține cel puțin un an.

Licitaţia pentru Piaţa Centrală – contestată! Ce spune primarul!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiReacţia primarului Dragoş Chitic la aflarea veştii în comunicatul de presă al Primăriei Piatra Neamţ: „Este inadmisibil ca din cauza deciziilor politice iresponsabile ale consilierilor locali de la PSD și ALDE Piața Centrală să rămână chiar și după șapte luni de la finalizare acesteia închisă,  fără a putea estima astăzi un termen în care sa va deschide. Luni, 2 octombrie, după amiază a fost depusă o notificare la licitația pentru administrarea obiectivului, ceea ce poate face ca piața să rămână închisă alte câteva luni, dacă nu, chiar ani. Domnilor consilieri PSD  și ALDE, constat cu surprindere că nu vă pasă deloc de acest oraș și de oamenii care v-au trimis în Consiliul Local. Sunt șapte luni de zile de când vă opuneți în mod constant acestei deschideri, fără argumente logice, iar uneori cu motivații hilare. Manifestați în acest mandat dispreț total față de oraș și față de pietreni. A venit frigul și prin deciziile voastre faceți ca pentru a treia iarnă consecutiv activitatea din zona pieței să se desfășoare în condiții total improprii atât pentru comercianți, cât și pentru clienți. Voi convoca în fiecare săptămână câte o ședință de Consiliu Local în care vă voi cere să aprobați deschiderea pieței, să vă asumați și să dați explicații pietrenilor  de ce acest obiectiv rămâne închis. Voi informa instituțiile statului competente despre faptul că nu aprobați deschiderea ei de șapte luni, iar pietrenii nu pot beneficia de o investiție făcută din bani publici. Primăria Municipiului Piatra-Neamț pierde în fiecare lună bani la bugetul local, iar clădirea pieței riscă să se degradeze și să trebuiască cheltuiți alți bani pentru a o putea deschide”.

Vă reamintim că, la licitație, au participat trei societăți, care au oferit următoarele redevențe : Kristal SA Piatra Neamț – 30%, Ralco Team SRL București – 40% și CMI Urban – 68,82%. (ZCH NEWS)

Articolul precedentDouă evenimente medicale internaţionale de mare prestigiu la Iaşi
Articolul următorSindicaliștii Sanitas Neamţ merg la miting pe banii lor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.