Secretarul comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din cadrul Camerei Deputaților, parlamentarul Mihaela Huncă, propune „creșterea numărului de ore de educație fizică și sport în fiecare ciclu de învățământ și introducerea probei practice de evaluare a competențelor motrice ca disciplină obligatorie a examenului de bacalaureat, în vederea dezvoltării sportului de masă”, potrivit unui comunicat de presă.

Liceeni, vi se pregăteşte ceva! Sportul ar putea deveni probă obligatorie la Bacalaureat!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn acest sens, deputatul PSD (iniţiator al modificării legislative) organizează consultare publică la nivel național asupra propunerii legislative. O primă dezbatere, cu sprijinul Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), a Ministerului Tineretului și Sportului și a Ministerului Educației Naționale, a avut loc luni, 23 octombrie.

Liceeni, vi se pregăteşte ceva! Sportul ar putea deveni probă obligatorie la Bacalaureat!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În noua abordare legislativă, se prevede majorarea timpului alocat activităților sportive la nivelul învățământului preuniversitar și universitar, precum și diversificarea acestora pentru toți copiii și tinerii din România care urmează o formă de învățământ. Sportul de masă, dar și cel de performanță, nu se pot dezvolta dacă nu se are în vedere stabilirea unui cadru general în care să funcționeze educația fizică la toate nivelurile de învățământ din țara noastră. Inițiativa legislativă are în vedere promovarea unei strategii pentru dezvoltarea sportului de masă și pentru a determina tinerii să se implice în activități sportive. De asemenea, creșterea numărului de ore de sport la toate nivelurile de învățământ din România va contribui la creșterea bazei de selecție pentru sportul de performanță”, a declarat deputatul PSD, Mihaela Huncă.

Liceeni, vi se pregăteşte ceva! Sportul ar putea deveni probă obligatorie la Bacalaureat!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa consultări sunt invitați sportivi de performanță, membrii Comitetului Executiv al COSR, președinți ai federațiilor sportive naționale, reprezentanți ai organizațiilor de părinți și elevi, ai asociațiilor și fundațiilor care promovează activitățile sportive, profesori universitari și specialiști în diferite ramuri sportive, conducerile Ministerului Educației Naționale, Ministerului Tineretului și Sportului, Ministerului Sănătății, Ministerului Apărării și reprezentanți ai societății civile. (ZCH NEWS)

Articolul precedentBICAZ: 15 străzi fără apă, miercuri, 25 octombrie
Articolul următorL4 Cimentul, un nou „set”, chiar în lipsa antrenorului!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.