pietricica turism

După ce proiectul pentru ”Aprobarea repartizării pe unitățile administrativ-teritoriale din județul Neamț a sumei de 28.492 mii lei, reprezentând Fondul la dispoziția Consiliului Județean pe anul 2019” nu a intrat în ședința de ieri a Consiliului Județean Neamț, pe motiv că a fost depus fără raport de specialitate, 15 consilieri ( 14 liberali și unul de la P.M. P ) au revenit și au convocat o ședință extraordinară cu exact aceiași temă.

Caracterul de urgență al proiectului este dat, potrivit inițiatorilor, de necesitățile urgente ale primăriilor, județul Neamț fiind singurul care nu a împărțit aceste sume. Este vorba despre 28.492 mii lei, reprezentând fond la dispoziția consiliului  județean.

Depus astăzi la Consiliul Județean, el va trebui să fie văzut de secretarul județului și apoi să ajungă la compartimentul care să întocmească raportul de specialitate. Va fi interesant de văzut dacă cei din executiv vor întocmi documentele în timp util ca să se poată ține ședința, mai ales că Ionel Arsene lipsește, Ion Asaftei este în concediu și la butoane a rămas Laurențiu Dulamă.

Cum propun să se împartă suma către primării inițiatorii proiectului se poate vedea aici. Dacă proiectul va trece, liberalii vor da o adevărată lovitură de imagine în fața primarilor, care au tot cerut banii care li se cuveneau și care au primit răspunsuri evazive. Dacă proiectul nu va trece, va fi ușor pentru liberali să arate cu degetul spre cei care au refuzat să vină în sprijinul primăriilor.

Cele mai ingrate poziții le ocupă acum cei din ALDE, care oficial nu mai sunt în coaliție cu PSD-ul și cei din PMP, care nu ar avea nici un motiv să se opună unei asemenea inițiative.

Ședința se va desfășura dacă vor participa cel puțin 17 consilieri. (V.B.)