Cezar Mihai Voroneanu, vice ales și primar cu delegație al comunei Bârgăuani, este cercetat penal pentru braconaj cinegetic. Polițiștii nemțeni au făcut percheziții acasă la primar, luni, 26 august și au găsit, pe lângă trofee de mistreț și căprior, o lunetă și două crotalii de marcare a vânatului neutilizate. Probele au fost ridicate de polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Neamț în dosarul în care primarul este cercetat penal.

Cercetat pentru braconaj, primarul de Bârgăuani declară că are actele în regulă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimarul de Bârgăuani se apără și declară că el nu a încălcat legea și că este membru vânător cu acte în regulă: „Polițiștii au venit și și-au făcut treaba! Când vine poliția, trebuie să le dai drumul! Da, aveam niște carne de vânat congelată, niște trofee, așa cum au și alții. Dar eu sunt membru vânător, am făcut un curs, am documentele la zi, sunt liniștit din punctul ăsta de vedere. Crotaliile erau într-o mașină a unei firme de pază de pe un fond de vânătoare. Atât pot spune, pentru că văd că parcă sunt prea multe împotriva mea. Polițiștii au avut probabil o sesizare, nu știu. N-am întrebat, nu suspectez pe nimeni. O să-și facă treaba, procurorii o să-și facă și ei treaba și vor ajunge la o concluzie”, ne-a declarat primarul Cezar Mihai Voroneanu.

Polițiștii au desfășurat, luni, încă o percheziție domiciliară la un bărbat, de 40 de ani, tot din Bârgăuani, care a fost reținut și ulterior prezentat Parchetului Piatra Neamț cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Potrivit comunicatului de presă al IPJ Neamț: „La data de 26 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat două de percheziții domiciliare pe raza localității Bârgăuani. În urma descinderilor efectuate la locuința unui bărbat, de 42 de ani, din Bârgăuani, polițiștii au descoperit un dispozitiv electronic de ochire cu sistem de montare pe armă, aproximativ două kilograme de carne congelată de căprior, șapte trofee de mistreț, două perechi de colți de mistreț, două trofee de căprior și două crotalii de marcare a vânatului, neutilizate.

 

La locuința unui bărbat, de 40 de ani, din Bârgăuani, polițiștii au descoperit o armă neletală de tip sportiv supusă autorizării calibru 4,5 mm, despre care proprietarul spune că a achiziționat-o din Spania și a adus-o în România fără drept, peste 100 bucăți proiectile metalice, calibru 4,5 mm, o lunetă cu dispozitiv de prindere pe armă, mai multe tuburi de cartuș de vânătoare și aproximativ 10 kilograme carne congelată, de vânat de diferite specii. În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat faptul că persoana în cauză nu deține calitatea de vânător și nu este autorizată pentru deținere/port și folosire de arme și muniții.

 

Întrucât bunurile sus-menționate reprezintă obiecte de interes în continuarea cercetărilor, acestea au fost indisponibilizate și ridicate de către polițiști.

 

Față de bărbatul, de 42 de ani, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii în concurs real a infracțiunilor de deținere fără drept de dispozitive electronice de ochire și braconaj cinegetic constând în vânătoarea practicată de persoane care nu posedă permis de vânătoare.

 

Bărbatul, de 40 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Acesta este cercetat pentru săvârșirea în concurs real a infracțiunilor de deținere fără drept de arme neletale supuse autorizării, contrabandă calificată și braconaj cinegetic constând în vânătoarea practicată de persoane care nu posedă permis de vânătoare.

 

La percheziții au participat polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului Ordine Publică, Serviciului de Investigații Criminale și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale”.

Amândoi suspecții sunt cercetați în stare de libertate.

(C.I.)

Articolul precedentLiberalii insistă cu banii pentru comune: ședință extraordinară pentru joi, 29 august
Articolul următorConsiliul Județean susține o nouă ediție a Galei Dynamite Fighting Show