CSM Roman anunţă că va permite accesul publicului în bazele pe care le administrează în scopul desfășurării de activități sportive individuale. De vineri, 15 mai, sunt permise alergarea (stadion Moldova, pista de zgură, 6:00-10:00 și 16:00-21:00) şi ciclismul (Complex Sportiv și de Agrement „Moldova”, pista de biciclete 7:00-22:00).

„Nu este permisă formarea grupurilor mai mari de 3 persoane, iar celelalte reguli de funcționare rămân neschimbate (interzis accesul cu câini, scuipatul, accesul cu bicicleta sau căruțuri pe pista de alergare). Menționăm că rămân în continuare închise, până la noi reglementări, zona de picnic (foișoare), pista de skateboard, locul de joacă și zona de fitness în aer liber din cadrul Complexului Sportiv și de Agrement «Moldova» (utilizarea aparatelor de diferite persoane reprezintă un risc crescut de îmbolnăvire). Orice activitate sportivă trebuie precedată de o procedură de autoevaluare, iar persoanele care prezintă/au prezentat în ultimele două săptămâni unul sau mai multe dintre simptomele comune ale îmbolnăvirii de COVID-19,  trebuie să urmeze procedurile descrise de autoritățile sanitare și să nu părăsească locuința pentru a se antrena. Deplasarea către și de la locul de desfășurare a activității sportive trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecție impuse de autorități”, precizează reprezentanţii CSM Roman.

Condiții general valabile:

 • Pe tot parcursul antrenamentului, trebuie păstrată o distanță față de celelalte persoane care ar putea să fie prezente; acestă distanță va fi de cel puțin 2 metri în perioadele de repaus și de cel puțin 6 metri în perioadele de activitate sportivă, pentru a ține cont că particulele de transpirație ori salivă se pot transmite pe distanțe mult mai mari în acest context;
 • Este interzisă eliminarea salivei în spațiul de antrenament.

Condiții specifice:

 • pentru alergare – distanța optimă între participanți trebuie să fie de minim 10 metri;
 • pentru ciclism – distanța optimă între practicanții de activitate sportivă este de minimum 10 metri.

De asemenea, de luni, 18 mai, va fi permis accesul publicului şi la terenurile de tenis din cadrul Complexului Sportiv Sala Sporturilor. Accesul se va face doar pe baza programării telefonice: 0233/732249. Tarifele de acces sunt: ziua-25 lei/oră; nocturnă-50 lei/oră (este considerată în funcție de anotimp, la momentul actual este de la ora 20:00). Plata se va efectua la casierie doar după ce, în prealabil, a fost efectuată verificarea/măsurarea temperaturii solicitanților. Sunt posibile şi abonamente de 30 de zile.

„Între programări va exista o pauză de o oră necesară igienizării și/sau dezinfectării bazei sportive. Nu este permisă formarea grupurilor mai mari de 3 persoane, iar celelalte reguli de funcționare rămân neschimbate; se va folosi exclusiv echipamentul sportiv personal. De asemenea, este permis accesul cu condiția respectării tuturor măsurilor de distanțare socială și igienă personală”, potrivit reprezentanţilor CSM Roman.

Condiții general valabile:

 • Pe tot parcursul desfășurării activității sportive individuale în aer liber, trebuie păstrată o distanță față de celelalte persoane care ar putea să fie prezente; această distanță va fi de cel puțin 2 metri în perioadele de repaus și de cel puțin 6 metri în perioadele de activitate sportivă, pentru  a ține cont că particulele de transpirație ori salivă se pot transmite pe distanțe mult mai mari în acest context;
 • Este interzisă eliminarea salivei în spațiul de antrenament;
 • Deplasarea către și de la locul de desfășurare a activității fizice individuale în aer liber trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecție dispuse de autorități.

Condiții specifice:

 • Pe terenul de tenis este permis accesul a cel mult trei participanți (2 jucători, 1 antrenor);
 • Jucătorii vor avea propriul echipament de joc (inclusiv mingi și rachete);
 • Nu este permis accesul pe teren al copiilor de mingi;
 • Schimbarea terenurilor nu este permisă. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: CSM Roman)
Articolul precedentPuţine locuri de muncă în instituţiile bugetare
Articolul următorCe-și dorește noul staf al Spitalului de Urgență Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.