laurentiu leoreanu

* ”Romanul sau Târgu Neamț nu sunt vreo mină de aur. Doar Piatra Neamț este pe profit și le ține și pe cele două în spate”, a declarat şeful Apa Serv

* “E surprinzătoare declarația. Știam că Romanul stă bine la încasări”, a replicat edilul Romanului

* astăzi, la Roman, se va semna contractul de începere a lucrărilor de extindere a canalizării

Primarul Laurențiu Leoreanu a răspuns declarațiilor făcute de conducerea Companiei Județene Apa Serv, conform căreia unitatea de la Roman ar fi “o gaură neagră” pentru societate și că ea a fost preluată, pentru a putea fi accesat proiectul european de aproape 107 milioane de euro. Edilul municipiului s-a arătat contrariat de spusele managerului Cătălin Dughir, consemnate în “Mesagerul de Neamţ”: ”Romanul sau Târgu Neamț nu sunt vreo mină de aur. Nu le-aș fi preluat, pentru că nu sunt rentabile. Cele două nu erau societăți rentabile. Doar Piatra Neamț este pe profit și le ține și pe cele două în spate. Sistemul în sine nu aduce venituri care să acopere cheltuielile. De exemplu, la Roman, pentru că așa a trebuit, am preluat foarte mult personal și acum este același”.

Primarul Romanului spune că, dacă așa stau lucrurile, “problema” va fi remediată: “Din ce știu eu, gradul de încasare de la Roman este unul foarte bun. Nu știu de această declarație dată de conducerea Apa Serv, dar nu e nicio problemă… Noi să ne terminăm investițiile și nu vrem să stăm în gâtul nimănui, ne întoarcem acasă. Dar, să terminăm investițiile asumate prin proiectul european. După care, vorba aceea – dragoste cu forța nu se poate sau se poate, dar se cheamă viol și se pedepsește conform legii. E surprinzătoare declarația. Știam că Romanul stă bine la încasări”.

Legat de numărul mare de personal pe care managerul Dughir l-a menționat ca fiind “obligatoriu” de respectat și luat în „marea” companiei, primarul Laurențiu Leoreanu recunoaște că această condiție a impus-o. Dar, pe doi ani și nu și pentru angajații neserioși. “Condiția îmi aparține. Erau oameni care lucrau de ani în Acva Serv (fosta societate a Romanului, preluată de Apa Serv) și le-am spus să preia întreg personalul de pe componenta apă-canal. Nu am vrut să las oamenii să meargă în șomaj. Ei au spus de atunci că numărul este mare. Dar, nu au decât să analizeze, să vadă cine e serios și își face treaba, cine e treaz la serviciu… Să se ocupe, să se verifice. Eu le-am solicitat atunci, pentru doi ani, să nu umble în lista de personal și să o preia așa”, a mai precizat primarul Laurențiu Leoreanu.

Totuși, cu sau fără neînțelegerile Roman – Piatra Neamț, astăzi, la Roman, se va semna contractul de începere a lucrărilor de extindere a canalizării în cartierele Bălcescu, Petru Rareș și extindere Mihai Viteazu, inclusiv pe parte din comuna Săbăoani.

 Claudia MATEI