Primarul Laurențiu Leoreanu spune că intrarea în Ștrandul Municipal, ce se va inaugura cel mai probabil anul viitor, va fi pe bani. Dacă deputatul PMP, Mihaela Stoica a propus eliminarea taxei de 3 lei din Ștrandul de la Piatra Neamț, edilul romașcan spune că “nicăieri nu e bun gratis”.

Primarul Romanului spune că va asigura o taxă, dar aceasta nu va fi mare, dar va permite funcționarea în condiții optime a obiectivului. “În Ștrand trebuie asigurate utilități, zona va fi administrată de o societate a Consiliului Local ce va trebui să trăiască. Astfel de propuneri de gratuitate sunt populiste și, în timp, duc la eșecul unor activități. Eu zic că fiecare activitate trebuie plătită, sigur pe un preț corect, dar care să asigure buna funcționare. Nicăieri nu e bun gratis, gratis înseamnă compromis și promiscuitate, a precizat primarul Leoreanu.

Dacă pentru romașcanii amatori de relaxare va exista o taxă, și pentru agenții economici interesați a concesiona spații în Ștrand va exista un tarif, dar autoritățile iau în calcul varianta ca acesta să fie diminuat față de varianta inițială, pentru care nimeni nu s-a arătat interesat. “Suntem în discuții și vom propune Consiliului Local reducerea tarifelor pentru concesiunile din această zonă. Și colegii din aparatul tehnic al Primăriei sunt de aceeași părere că degeaba avem prețuri sus și locațiile goale. Mai bine punem un preț mai mic, dar care să asigure o bună funcționare a zonelor. Altfel, capra râioasă coada jos nu o lasă. Nici nu încasezi bani la buget și aștepți și ca economia să duduie, este de părere edilul.

Până una alta, dacă în partea de bazine lucrările sunt avansate, în zona de picnic, pe cele aproape 7 hectare, nu se lucrează încă. Aici ar trebui să fie amenajate 250 locuri de parcare, foișoare pentru grătar, o scenă cu panou de proiecție, o pistă pentru bicicliști, și una pentru role și skateboard. Costurile proiectului se apropie de 5 milioane de lei. (C. MATEI)

Articolul precedentConcursul „La izvoarele înţelepciunii”
Articolul următorRomanul mai are de adus 10 centrale de la Piatra