pietricica turism

coada roman

Deputatul sucevean Ioan Bălan, cel desemnat de președintele Vasile Blaga, de a face „curat” printre membrii PDL ce simpatizează cu Fundația Mișcarea Populară, a plecat la București cu două nume de posibili președinți ai PDL Roman. Președintele demisionar Laurențiu Leoreanu spune că a fost informat încă de joi seară despre cei doi candidați, iar vineri i s-a confirmat și viitorul şef al organizaţiei, în persoana doctorului Mircea Coadă.

“Am discutat, mi s-au transmis cele două posibile nume. PDL este partidul pe care eu l-am iubit cel mai mult, nu vreau să vorbesc pe nimeni de rău, ba chiar sper într-o colaborare mai extinsă pe viitor între partidele de centru dreapta. Consider că am fost corect, dar și ei cu mine, dat fiind faptul că mi-au spus că atunci când se va lua o decizie voi fi primul care voi afla cine va fi noul președinte al PDL Roman. Și vineri m-au sunat și mi-au spus că președinte va fi numit doctorul Mircea Coadă”, a declarat membrul PDL Leoreanu.

Mircea Coadă a fost, până anul trecut, manager al Spitalului Roman, cu rezultate lăudabile la acea vreme. Totul a luat final în luna februarie, când managerul a coordonat concursul de angajare al mai multor cadre medicale, fiind acuzat, ulterior, de nerespectarea legislației în vigoare. După scandalul în care au apărut zvonuri conform cărora concursurile erau “blătuite”, acesta și-a dat demisia, continuându-și activitatea de chirug la Spitalul Roman.

Din informațiile noastre, cel de-al doilea nume vehiculat pentru preluarea funcției de președinte al PDL Roman era profesorul Neculai Iftimie, unul dintre cei mai vechi membri PD – PDL și cu o experiență de trei mandate de consilier local. În calitate de membru al Fundației Mișcarea Populară, primarul Romanului spune că va încerca să ajungă, vineri seară, la prima masă rotundă organizată în municipiu de Asociație și care are o temă generoasă legată de problemele socio-culturale ale românilor. (C. MATEI)