Lucrătorii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Neamț au continuat seria acțiunilor pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. Pe 12 noiembrie au avut loc verificări în zona Târgu Neamț, fiind depistate mai multe nereguli.

”Polițiștii au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 14.400 de lei și au confiscat 18,1 metri cubi de material lemnos”, conform Poliției Neamț.

În plus, a fost reținut un permis de conducere, fiind retrase și trei certificate de înmatriculare.

Lemn cu probleme, amenzi de 14.400 lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa aceeași dată, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au acționat pentru combaterea activităților ilicite din domeniul transportului cu material lemnos. A fost verificată legalitatea a 6 autovehicule ce efectuau transporturi lemn, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.000 de lei și s-au confiscat circa 4 metri cubi material lemnos.

Un exemplu negativ este cel al unui șofer de 41 de ani, din Poiana Teiului ce a fost oprit, pe 12 noiembrie, la Vânători-Neamț. Acesta transporta circa 9,6 m.c. cherestea rășinoase, fără documente legale. Conducătorul auto a fost amendat cu 1.000 de lei, polițiștii aplicând și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Târgu-Neamț. S-a mai constatat că asigurarea de răspundere civilă auto a autoutilitarei era expirată, motiv pentru care s-a mai aplicat o amendă de 1.000 de lei, fiind reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numere de înmatriculare.
(G.S.)

Articolul precedentLa volan în pragul comei alcoolice
Articolul următorAtentat sângeros, septuagenar încarcerat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.