Peste 700 de familii din Roman au beneficiat de prevederile Legii 175/2010 ce prevedea ștergerea penalităților pentru cei care își achită datoria de bază. Aplicată până la mijlocul anului 2011, legea a șters penalități de peste 6,2 miliarde de lei vechi, doar vreo 15 romașcani pierzând această șansă din cauză că fie nu și-au achitat datoria, fie nu aveau dosarele completate. Datoriile era, la acel moment, către societatea Acva Serv, acum falimentară, dar care mai avea la acea dată oricum de recuperat doar penalități de peste 23 miliarde de lei vechi.

Legea, care a fost valabilă doar un an, ar putea fi reluată. “Am discutat și cu reprezentanții asociațiilor de proprietari despre prevederile Legii. Intenționez că propun în cadrul comitetului director de la Asociația Municipiilor din România ca prevederile legii să fie reluate”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

În acest moment, mulți dintre romașcani au reușit să achite datoriile istorice, dar cea mai mare parte dintre aceștia nu și-au achitat și penalitățile și dobânzile. Acva Serv rămâne societatea care are cel mai multe de încasat de la populație, dar și noul operator Apa Serv mai are câțiva clienți care au întârziat cu plata facturilor. (C. MATEI)

Articolul precedentChestionare SJU Neamț
Articolul următorPunct în dosarul “mutilat cu jeep-ul”