ceahlaul - vaslui 01

* interviu cu Vasile Miriuţă, principalul Ceahlăului

Antrenorul Ceahlăului, Vasile Miriuță, a declarat, la finalul partidei FC Vaslui – Ceahlăul, că îi pare rău pentru înfrângere și pune rezultatul pe seama lipsei de experiență a elevilor săi. Miriuță spune că diferența dintre Vaslui și Ceahlăul a fost tocmai această experiență în plus a jucătorilor gazdă și nu face un capăt de țară din arbitrajul lui Istvan Kovacs, căruia nu-i reproșează nimic. Miriuță le cere elevilor, săi, însă, să câștige jocul din ultima etapă a turului, cu Viitorul Constanța.

– Cum ”digerați” înfrângerea de la Vaslui?

– Nu îți pică bine când pierzi, dar Vaslui a meritat victoria, chiar dacă am început meciul de la 1-0 pentru ei. Nu pot să reproșez nimic arbitrajului, nici la golul anulat. Au avut decizii bune. Diferența dintre noi, e că Antal e un jucător cu experiență, care a marcat când a avut ocazia, iar la noi Popadiuc, la cei 18 ani ai săi, a lovit bara.

– Ce este important acum după joc?

– Suntem in grafic, avem 26 de puncte. Important e să o batem pe Viitorul. Nu ne luptăm cu Steaua, cu Pandurii și cu CFR…

– Putem spune că Ceahlăul a început jocul de la scorul de 0-1?

– Da, pentru că le-am făcut primul gol cadou și nu-i ușor să începi jocul din minutul 3, de la scorul de 0-1. Am făcut o mare greșeală în apărare, din care s-a marcat acel gol, al lui Sălăgeanu.

– Despre golul anulat, ce aveți de spus?

– Nu cred că meciul s-a jucat la acea fază! Meciul s-a jucat în repriza a doua la ocazia cea mare a lui Popadiuc, când, singur cu portarul, după centrarea lui Chitoșcă, a șutat în bară. Făceam 1-1 și eram în joc, cum se spune. Asta e, mergem mai departe, am pierdut, dar trebuie să ne pregătim și meciul din etapa viitoare, cu Constanța, acasă, trebuie să-l câștigăm.

– Credeți că acel gol anulat a înfluențat cursul jocului?

– Noi am avut ocaziile noastre, n-am dat goluri, Vasluiul a avut câteva ocazii, au dat două goluri, pentru că unul l-am făcut noi cadou și au câștigat meciul.

– Domnul Ștefan e de părere că arbitrul a greșit contra Ceahlăului. Credeți asta?

– Nu am ce reproșa arbitrajului. Domnul Ștefan are dreptul să aibă propria opinie și să și-o exprime. Dacă vrea să facă memoriu, e liber să o facă. Sunt comisii care vor analiza situația.

– Unde s-a făcut diferența?

– Vasluiul are jucători buni, știam lucrul ăsta, au jucători buni, cu experiență și aici s-a făcut diferența. Antal, este un jucător cu experiență, care a marcat singur cu portarul, iar  Popadiuc n-a înscris.

– Ați mizat pe folosirea unor jucători precum Gheorghiu, sau Cânu, care au evoluat în trecut la Vaslui, mizând pe elanul lor?

– Ei au jucat contra Vasluiului. Acum că au jucat contra fostei lor echipe, sau dacă jucau contra altei formații, ei au vrut să-și facă datoria. Sunt jucători profesioniști și nu mă îndoiesc de ei. Se pregătesc serios și, la mine joacă cine se pregătește.

– Adrian Gheorghiu e un fel de ”multitasking”. L-ați folosit pe tot terenul.

– Adi e un jocător polivalent, care poate să joace cam pe orice post într-o echipă, iar Dumitraș resimte dureri. Mi-a spus că nu e complet refăcut, îl doare glezna și am fost nevoit să-l schimb în repriza a doua. Adi poate să joace fundaș, mijlocaș dreapta, l-am mutat fundaș dreapta. E bine că avem jucători care pot să joace pe mai multe posturi.

– În etapa viitoare echipa își poate reveni?

– Nu e vorba de revenire aici. Am pierdut un joc și nu e un capăt de țară. Trebuie să câștigăm jocul cu Viitorul Constanța. Am mai spus că nu ne propunem să câștigăm cu Steaua, Astra, Petrolul, sau CFR. Noi trebuie să ne pregătim să le batem pe astea de sub noi. Privind în ansamblu, suntem o echipă bună, în creștere.

– Dar, la meciul cu Vasluiul, nu ați făcut un joc tocmai bun, ca altele din deplasare…

– Am întâlnit o formație mai bună ca noi. Am spus că vor veni și înfrângerile. Este inevitabil asta. Important este să privim în viitor cu încredere.

– Patru înfrângeri în 16 etape, vă transformă cumva într-o formație de top?

– Nu, nicidecum. Eu zic că suntem în grafic, cu 26 de puncte. Suntem o echipă care iese în evidență prin unitatea grupului și care ne dorim să jucăm un fotbal bun. Suntem o echipă muncitoare care-și propune să facă cât mai multe puncte și chiar asta ne propunem să facem, chiar dacă mai avem de jucat cu Steaua, sau cu Corona Brașov, primele două etape din retur. Până la aceste meciuri, important e jocul din ultima etapă a turului, cu Viitorul Constanța. Pentru el ne vom pregăti să-l câștigăm.

ceahlaul - vaslui 02

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentŞtefan nu renunţă la memoriu
Articolul următorS-a deschis patinoarul!