0:00

Laurenţiu Leoreanu, optimist: „În Roman nu cred că  mai există șomaj!”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimarul Romanului, Laurențiu Leoreanu, apreciază că în municipiu nu mai  sunt probleme cu locurile de muncă.

„În Roman nu cred că  mai există șomaj”, a spus edilul.  „În 2-3 ani,  în Roman, va fi nevoie de oameni, de forță de muncă deci. Dar sunt peste 200 de locuri de muncă neocupate. Îmi spun oameni de afaceri că vin oameni pentru angajare, dar nu vor să stea la muncă”.

Există, este adevărat, o  „reținere”  a romașcanilor față de anumite locuri de muncă; și nu este vorba despre ocupații foarte grele ori „de rușine”, e vorba despre locuri de muncă precum încărcător-descărcător, manipulant materiale, agent de pază, mecanic auto, spălător auto, muncitor în construcții, pentru care se oferă salarii de 1.500 sau 2.000 de lei și nu se ocupă.

„În Roman sunt locuri de muncă pentru care se dau salarii de 30-40 de milioane de lei vechi”, spune primarul Romanului, „și nu stau oamenii la lucru. Și e vorba despre bucătari sau șoferi. Și atunci să nu se mai spună că se trăiește greu… Dacă în Roman nu vor oamenii să lucreze cu banii ăștia  înseamnă că e foarte bine”.

Există însă, poate cu sau fără nici o legătură cu „reținerea” față de muncă a unora, semne că Romanul începe, încet-încet,  să se repopuleze. Sunt din ce în ce mai multe cazuri de familii tinere care, după un „stagiu” în străinătate, se decid să rămână „acasă”. Apoi statisticile arată că sunt semne ale unui spor demografic. Și nu în ultimul rând, prețul imobilelor a crescut foarte mult, la fel ca și nivelul chiriilor. Un apartament cu 3 camere, în zonă centrală, se vinde cu 45-50.000 de euro, iar chiria pentru un apartament cu două camere este peste 200 de euro, valori sensibil apropiate de cele din Iași, de exemplu. (D. AILINCĂI)

Articolul precedentŞoric a ratat şi a şasea oară profesia de avocat
Articolul următorLa Taşca, se „coace” înfiinţarea unei firme a Consiliului Local
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.