După ce Emil Boc, primarul de Cluj din partea PDL, a anunțat că se înscrie în Fundația Mișcarea Populară, omologul său din Roman spune că ar putea lua aceeași decizie. Cu precizarea că rămâne în PDL și, la alegerile europarlamentare, va face tot ce este posibil ca formațiunea din care face parte că ia mai multe voturi decât Partidul Mișcarea Populară.

“Voi vedea dacă mă înscriu în Fundație. Poate fi o variantă și înclin spre ea. Eu rămân în PDL, adeziunea la o platformă de idei – cum este FMP – nu mi se pare nimic rău. Din acest punect de vedere, poate fi gândit un demers pentru unificarea Dreptei, care să reprezinte o ofertă consistentă pentru cetățeni. Am discutat deschis despre acest lucru cu echipa mea și ne-am asumat acest fapt, nevoia de unire a forțelor. Vrem să luptăm din orice poziție, cu armele pe masă, pentru a avea loc consolidarea forțelor de centru dreapta”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Despre zvonurile conform cărora Constantin Ghica – venit în decembrie ca vicepreședinte al PDL Roman din PER – ar pleca, cu cei “100 de membri” cu care a venit în formațiune, la PMP – Leoreanu spune că discuții au existat: “Dl. Ghica s-a sfătuit cu mine. Pe mine nu m-ar deranja. Nu pot să vă spun ce am discutat, dar l-am sfătuit bine”.

Vasile Blaga a anunțat schimbări de președinți de filiale ale PDL în cazul unor rezultate “proaste” la europarlamentare. Mai exact, schimbarea celor care sunt în PDL, dar ar juca pentru PMP. Președintele Leoreanu spune că este corect să fie schimbați cei care nu obțin rezultate bune. “Nu e corect să schimbe președinții? Pe mine e greu să mă bată cineva la Roman. Am dovedit că am coloană vertebrală”, a promis edilul. (C.M.)

Articolul precedentMunicipiul Roman, oraș european
Articolul următorPrimarul de Roman, la Guvern sau Parlament