Prefectul județului Neamț, Vlad Angheluță a condus, la începutul săptămânii, lucrările Comitetului Județean pentru Situații de urgență. La inițiativa prefectului, întâlnirea a debutat cu evidenţierea unor salariaţi cu rezultate deosebite din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

”Îmi exprim dorinţa ca aceste evidenţieri în cadrul Comitetului să devină un obicei. Sunt oameni care-şi fac exemplar datoria, care aduc plus valoare instituţiilor în care lucrează, ei sunt oamenii din spate, cum se spune, cei pe care ne bazăm. Avem nevoie de asemenea exemple şi trebuie să le recunoaştem meritele public, să le aducem mulţumirile şi recunoştinţa noastră, a declarat prefectul Vlad Angheluţă.

Astfel, prefectul judeţului a adus mulţumiri şi felicitări maiorului Dragoş Ştefan Emilian din cadrul Serviciului de Prevenire şi Combatere a Faptelor Antisociale  – Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, plutonier adjutant Andronache Eduard salvator în ramura descarcerării din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi inspector principal Calin Iulian Ovidiu din cadrul Compartimentului Cercetări Penale al Biroului de Investigaţii Criminale – Inspectoratul judeţean de Poliţie.

”Maiorul  Dragoş Ştefan Emilian, fiind în afara orelor de serviciu împreună cu familia într-un loc public, a fost martorul unei tâlhării comise asupra unei persoane în vârstă. Nu a ţinut cont că se află în timpul său liber dedicat în special familiei şi a pornit în urmărirea infractorului, l-a prins şi l-a imobilizat, recuperând şi restituind totodată bunul furat”, a precizat comandantul Sorin Gherman.

Plutonierul adjutant Andronache Eduard a participat la misiuni de salvare pe care le-a îndeplinit exemplar, de la accidente între autoturisme, până la cele în care sunt implicate camioane sau trenuri de călători.

”La concursul de descarcerare şi prim ajutor calificat, echipa plutonierului adjutant Andronache Eduard a obţinut locul I la etapa judeţeană şi locul al III-lea la etapa zonală, în anul 2013, iar în acest an a fost desemnat cel mai bun comandant al unui echipaj de descarcerare, în urma desfăşurării, pe data de 31.03.2014, a etapei judeţene a competiţiei menţionate”, a precizat inspectorul şef Ioan Niţică. Inspectorul principal Calin Iulian Ovidiu cercetează dosarele penale cu infractori minori.

„Este un foarte bun cunoscător al fenomenului infracţionalităţii juvenile făcând parte din componenta «văzută» a echipei care se ocupă de acest domeniu. Ultimul dosar soluţionat a fost cel al minorului Neda Manex care a împlinit vârsta de 14 ani”, a precizat, la rândul său, inspectorul şef Paul Tablan. (I.C.)