Elevii de la două școli din Neamț au câștigat premiile acordate în prima ediție a concursului „Let’s be ECO!” adresat unităților de învățământ din mediul rural. 15 laptopuri și 7 birouri vor ajunge la Școala Gimnazială Hangu și la Școala Gimnazială „Episcop Melchisedec Ștefănescu” din Gârcina, acestea fiind acordate de organizatorii concursului – „Let’s do it ROMÂNIA!”, în colaborare cu Garda Națională de Mediu. Festivitatea de premiere a fost anunțată pentru ziua de joi, 12 octombrie, de la ora 11:00, la Hangu și în ziua de vineri, 13 octombrie, de la aceeași oră, la Gârcina. Reprezentanți ai Comisariatului Județean Neamț al Gărzii de Mediu vor acorda personal laptopurile și birourile, acestea fiind disponibilizate de instituție și urmând să fie reutilizate de elevii celor două școli în laboratoarele de informatică ce vor fi amenajate.

Elevii de la școlile câștigătoare au participat la concursul desfășurat în perioada 10 ianuarie-30 aprilie anul acesta și destinat protejării mediului și conservării resurselor. Îndrumați de profesori, ei au folosit materiale reciclabile din care au realizat diverse obiecte, machete, planșe, desene pe tematica acestei competiții.

La concurs au participat elevii de la școlile gimnaziale din Bahna, Bicaz Chei, Mesteacăn (Borlești), Bozieni, Brusturi, Cordun, Cotu-Vameș, Drăgănești, Dragomirești, Dulcești, Gâdinți, Girov, Gîrcina, Hangu, Horia, Mărgineni, Negrești, Pâncești, Păstrăveni, Piatra Șoimului, Pildești, Boboiești (Pipirig), Poiana Teiului, Poienari, Răucești, Români și Tașca. La nivel național, în competiție au intrat aproximativ 57.800 de elevi din 716 școli (cele mai multe din regiunea Moldovei) din mediul rural, din toate cele 41 de județe, care au realizat 44.685 de lucrări din materiale reciclabile. Câștigătoare au fost desemnate proiectele realizate de elevii de la 33 de școli. Laptopurile și birourile oferite ca premii sunt „funcționale, rămase în dotarea instituției după achiziționarea unor echipamente noi, prin intermediul fondurilor europene”, spunea Bogdan Trif, comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, la debutul proiectului.(C.I.; FOTO: Let’s do it ROMÂNIA!)

Articolul precedentGALERIE FOTO Primarul Harpa alături de persoanele vârstnice
Articolul următorA înghețat pe Ceahlău, atenție la echipament!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.