0:00

Lansarea candidaţilor PER pentru Parlamentul European, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Votezi un brad, pensionezi un politician”

Miercuri după amiază, a fost și rândul Partidului Ecologist Român de a-și lansa candidații pentru alegerile europarlamentare. La Piatra Neamț, la Casa de Cultură a Sindicatelor, au fost prezenți, împreună cu conducerea locală a PER, Radu Morar, Titi Bădrăgan și Camelia Duca, trei dintre eurocandidații Partidului Ecologist Român. Aceștia și-au expus rând pe rând motivele pentru care electoratul ar trebui să-i trimită în Parlamentul Europei. În opinia lui Radu Morar, tinerii și pensionarii sunt două segmente sociale care ar trebui protejate prin politicile europene aplicate direct în România.

”Vă spun că am intrat în politică, fiindcă la București e ceva putred, nu de ieri de azi, ci de 25 de ani. Pentru cei ca mine 25 de ani este prea mult. Acum avem o fereastră, pe care dacă nu o ratăm, putem schimba ceva. Vrem să facem lucrurile mai bune. Pe acestă listă de candidați sunt oameni care au muncit 25 de ani, iar politicienii au furat 25 de ani. Faceţi o comparație între acești oameni și politicienii, candidați pe celelalte liste. Pe lista noastră de candidați sunt oameni din toată România, nu oameni de pe malurile Dâmboviței, neveste și mătuși. E momentul în care noi putem să votăm țara. Un brad votezi, un politician pensionezi. Pe listele lor sunt trecuți 70% din europarlamentarii actuali. Ce au făcut ei pentru România? Peste tot întâlnim oameni nemulțumiți, iar acești oameni au și ei o demnitate. Înființarea întreprinderilor mici cu fonduri europene  pentru tineri, companii gata capitalizate în funcție de profil ar fi o soluție. E adevărat că unele vor da faliment dar altele vor crea locuri de muncă, cu câte doi sau trei angajați. Pensionarii! Trebuie să-i sprijinim în ceea ce îi doare cel mai mult: taxa pe suferință. Acest 24% TVA pentru medicamente trebuie eliminat. După ce a muncit o viață întreagă, este suferind și bătrân, pensionarul român mai și plătește aceste taxe. Trebuie oprită contrabanda, dar politicienii nu vor să oprească aceste lucruri pentru că ei se hrănesc de acolo. Sunt soluții dar nu au vrut să le aplice. Politicienii actuali ne vând țara bucată cu bucată. Propunem un moratoriu, pentru 20 de ani, ca subsolul României, pe care ei vor acum să-l vândă, să-l lăsăm copiilor noștri. Măcar atât”, a precizat Radu Morar.

„Propunerea PER este schimbarea strategiei de guvernare și promovarea oamenilor noi, cetățeni cu experiență în mediul privat, ofertă pe care niciun alt partid nu a îndrăznit să o facă. România este deficitară la toate capitolele, la capitolul educație, infrastructură, și-a pierdut capacitatea de a produce la scară industrială, trăim o adevărată involuție. Proiectele europene, banii europeni și oamenii care să respecte valorile românești și europene sunt soluția”, a declarat Titi Bădrăgan, președinte delegat PER și candidat PER pentru alegerile europarlamentare. (I. CĂLIN)

Articolul precedentVictor Ponta vine vineri
Articolul următorLeoreanu despre HCM Roman: ”Atât s-a putut”

2 COMENTARII

  1. NU VA SUPARATI CA INTREB, DAR COZMA PRESEDINTELE PER NEAMT AVEA SI BENERUL FURAT DE LA PARTIDUL DREPTATII? INTREB DEOARECE OMUL PARE A FI UN COLECTIONAR DE BENERE INSUSITE CU MARE MAIESTRIE!! ATATA STIE, ATATA FACE!!

  2. Nu stiu cum se face ca la pensiunea d-lui Cosma (marele ecologit nemtean) sunt cazati cei de la firma PROSPECTINI SA care numai intentii ecologice nu au. Se poate vedea cu ochiul liber numarul de autovehicole de teren parcate seara la vestita pensiune.

Comentariile sunt închise.