Sâmbătă, 6 iulie, la Tabăra Oglinzi, a fost inaugurată ediţia din acest an a Programului ARC. Acesta este organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Ministerul Tineretului și Sportului. Tabăra Oglinzi, aparţinând Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Neamţ, este angrenată pentru al patrulea an consecutiv în programul ARC.

La evenimentul, de la care Televiziunea Română a transmis momente în direct, au participat Victor Alexeev (secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni), Lelia Preoteasa (director general în Ministerul Tineretului și Sportului), Daniela Soroceanu (prefectul județului Neamț), Dan Manoliu (senator de Neamț), Dumitru Bălăjel (primarul comunei Răucești), Ion Manolache (viceprimarul comunei Răucești) și Gheorghe Paisa (director executiv al DJST Neamț).

“Festivitatea de deschidere a început cu intonarea Imnului de stat al României de către fanfara Comunei Răucești. Iar după câteva cuvinte de bun venit adresate de către Gheorghe Paisa, prefectul Daniela Soroceanu a fost cea care a urat din partea autorităților statului salutul de bun venit și felicitări organizatorilor pentru inițiativă, dar mai ales copiilor pentru dorința de a reveni în România, de a învăța despre țara părinților și bunicilor lor. Victor Alexeev, Lelia Preoteasa și Dan Manoliu au rostit și ei mesajele către copiii și tinerii din Grecia, Republica Moldova, Ungaria și Olanda care au compus grupul găzduit de Tabăra Oglinzi în prima serie a Programului ARC în 2019. În total, Seria 1 a fost compusă din 135 de oaspeți de peste hotare. A urmat un program de dansuri și cântece populare oferit tuturor de membrii Ansamblului Floricică de la Munte din cadrul Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare din Piatra Neamț”, precizează organizatorii, într-un comunicat de presă.

În 2019, DJST Neamț este gazda a șase serii în cadrul Programului ARC. Prima a început pe 1 iulie, iar a șasea se va încheia pe 12 august. În țară, mai sunt în desfășurare astfel de tabere la Sulina (județul Tulcea), la Căprioara (județul Hunedoara) și Săcelu (județul Gorj). (ZCH NEWS)