0:00

Lansare „De la un răsărit la un apus de soare”, de Mihai Gh. Enăchescu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLansare „De la un răsărit la un apus de soare”, de Mihai Gh. Enăchescu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSocietatea Scriitorilor din judeţul Neamţ, Complexul Muzeal Judeţean Neamţ şi Editura „Cetatea Doamnei” organizează, vineri, 15 iulie, de la ora 11:00, la Muzeul Memorial „Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț, lansarea romanului „De la un răsărit la un apus de soare”, de Mihai Gh. Enăchescu (n. 1899 – d. 1977).

Vor participa arhitect Mihai-Gabriel Enăchescu (fiul autorului) și membri ai familiei acestuia.

Vor prezenta dr. Cristian Livescu, critic literar; ing. Viorel Nicolau, editor „Cetatea Doamnei” şi prof. Constantin Tomşa.

Manifestare are loc în cadrul întâlnirii Promoției 1956 a Școlii Medii de Băieți, Nr. 1 din Piatra-Neamț (azi, Colegiul Național „Petru Rareș”).

„Mihai Enăchescu (n. 09.09.1899, Vidra, comuna Crucea de Jos, Panciu, Vrancea, – d. 20.02.1977, Piatra-Neamţ) a urmat studiile primare şi liceale în Piatra-Neamț (Liceul „Petru Rareş”), apoi Facultatea de Medicină din București. La îndemnul lui Socrat Lalu, îşi desăvârşeşte studiile ştiinţifice la Sorbona, unde obţine titlu de doctor în medicină. Mai mulţi ani a fost medic asistent la Institutul Medico-Biologic din Paris. Întors în ţară, a fost medic primar, și a deținut funcția de director al Spitalului din Piatra-Neamț. A publicat numeroase articole şi studii de specialitate, în revistele de ştiinţe medicale din ţară şi din străinătate”, precizează organizatorii.

Pe lângă foști elevi din promoția 1956, au fost invitați la manifestare foști și actuali elevi și profesori ai liceului. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Biblioteca Judeţeană GT Kirileanu)

Articolul precedentSe schimbă Stema României! Coroana este readusă pe capul Acvilei!
Articolul următorACTUALIZARE Proteste în penitenciare! Poziţia oficială a Administraţiei Penitenciarelor!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.