0:00

Lansare de carte la Biblioteca Județeană: “Povestiri adevărate. Memorii” – Ioan Scurtu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBiblioteca Județeană G. T. Kirileanu din Piatra-Neamț găzduiește luni, 15 mai, în Sala Cupola, de la ora 11,00, lansarea volumului “Povestiri adevărate. Memorii” a istoricului Ioan Scurtu.

Simona Mihaela Modreanu, directorul Editurii Junimea din Iași și prof. univ. dr. Gogu Gheorghiță, președintele Academiei Oamenilor deȘtiință, Filiala Neamț vor prezenta volumul. Directorul bibliotecii, prof. Mihaela Mereuță, va fi moderatorul evenimentului.

Istoricul și profesorul Ioan Scurtu, născut în Dochia, Neamț, în 1940, a fost șeful catedrei “Istoria românilor” a Universității București unde a și predat până în 2004, director general al Arhivelor Naționale în perioada 1991-1996, directorul Institutului de istorie “Nicolae Iorga” (2001-2006), director general-adjunct al Institutului Revoluției Române din decembrie 1989, prorector al Universității Spiru Haret (2004-2007), președintele Societății de Științe Istorice din România și decanul Facultății de Istorie, Muzeologie și Arhivistică a Universității Spiru Haret. A fost și consilier al președintelui Ion Iliescu, în mandatul acestuia din 2000 -2004.

A publicat peste 100 de cărți, dintre care 28 personale (de autor), 38 în calitate de coordonator și coautor, 53 coautor și 7 în limbi de circulație internațională, sute de studii în reviste de specialitate, câteva zeci dintre acestea în limbi de circulație internațională (engleză, franceză, rusă, germană).

Angela Croitoru

Articolul precedentPortul popular românesc reprezentat pe cărțile poștale
Articolul următorMuncitori din Bangladesh, ilegal în Neamț: trebuie să plece din țară în cel mult 15 zile
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.