0:00

Lăcrămioara și Gicuța Jitaru, cele două fete care au locuit în toaleta din Piața Dărmănești nu vor să renunțe la cartierul în care și-au făcut veacul ani la rând, deși nu au locuință. Ele sunt monitorizate în continuare, și nu vor să meargă la Roman, acolo unde ar trebui să beneficieze de asistență socială și asta după ce autoritățile s-au zbătut să le rezolve problemele.

O echipă a Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Piatra Neamț a mers să discute din nou cu Lăcrămioara și Gicuța  în speranța că  va reuși să le convingă să se întoarcă la Roman. La Roman, fetele au fost luate în evidență și li s-au întocmit formele legale necesare pentru a-și putea face acte de identitate.

Asistenții sociali supraveghează în continuare zonele în care oamenii fără adăpost încearcă să-și amenajeze locuințe improvizate în locuri publice sau în proximitatea blocurilor de locuințe sau a instituțiilor de învățământ având în vedere faptul că respectivele culcușuri improvizate riscă să devină focare de infecție. (I.C.)

Articolul precedentLocul lui Vasiloiu în CJ, declarat vacant
Articolul următorElevi din Basarabia, în vizită la Roman