Suma primită de laboratorul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț pentru lunile mai și iunie a fost redusă de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț. Bugetul alocat pentru analize de laborator în spital și în policlinică este cu 3.350 lei mai mic decât cel inițial, astfel că vor fi decontate servicii în valoare de 92.730 lei pe cele două luni.

Laboratorul SJU Neamț are, potrivit evaluării CAS Neamț de la contractarea pe acest an, printre cele mai mici punctaje obținute la partea de logistică, dintre toate cele 14 laboratoare din județ care au intrat în contract anul acesta. Dacă pe partea de resurse tehnice și resurse umane laboratorul spitalului stă foarte bine, în schimb logistica nu este punctul forte. CAS Neamț a verificat direct în laboratorul spitalului condițiile de îndeplinire a acestui criteriu și a acordat 17 puncte, al doilea cel mai mic punctaj dintre toate cele 14 laboratoare verificate pentru contractarea pe acest an, inclusiv cel de la Spitalul Municipal de Urgenţă (SMU) Roman, care a obținut 24 de puncte, la fel ca multe din laboratoarele private.

Laboratorul Spitalului Județean pierde bani din cauza logisticii, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Pe partea de logistică, CAS Neamț a verificat dacă se transmit în 24 de ore rezultatele analizelor la medicul care le-a recomandat și cum anume  – direct sau prin sistem electronic, dacă sistemul software dedicat activității de laborator funcționează și conține întreaga evidență a biletelor de trimitere, e eliberării buletinelor de analiză, dacă sunt arhivate datele de laborator și dacă activitatea este raportată la CAS în formatul impus, dacă laboratorul are website cu informații minime și chestionar de satisfacție a pacienților ce trebuie actualizat semestrial și afișat.

„După ce s-a finalizat perioada de contractare, s-au făcut verificări la toți furnizorii de servicii paraclinice de laborator, pentru a vedea dacă se confirmă situația din documentele transmise, cu ceea ce există la fața locului”, a declarat Gabriela Zamfir, director executiv Relații Contractuale din cadrul CAS Neamț. În final, după evaluarea completă făcută de CAS Neamț, laboratorul SJU Neamţ a obținut un punctaj mare, aceasta și datorită criteriului de calitate și competență unde spitalul a primit unul din cele mai mari punctaje.

SMU Roman a primit o sumă de bani în plus, în urma evaluării de la fața locului, cu 642 lei mai mult. Bugetul de care dispune laboratorul spitalului romașcan este în sumă de 59.085 lei pentru lunile mai și iunie. (C.I.)

Articolul precedentAccident la Turturești: o mașină a evitat un câine și a intrat într-un stâlp
Articolul următorA luat foc în timp ce incendia apartamentul
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.