La Roman, Ziua Națională va fi dulce-dulce!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimăria Roman va încheia un acord de colaborare cu Asociația culturală „Euro Est Alternativ”, cu sponsor ”Agrana Group Viena”, prin brandul ”Mărgăritar zahăr”, a început primarul Dan Laurențiu Leoreanu să expună programul manifestărilor organizate de primăria Roman cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României. ”Astfel, cu ocazia Zilei Naționale,  pe 1 și 2 decembrie, va avea loc un eveniment care se va desfășura în centrul orașului Roman, unde vor fi amplasate: scenă pentru spectacole, echipament tehnic de sunet și lumini, ecrane și videoproiectoare, standuri pentru echipele invitate să realizeze demonstrații culinare live, standuri pentru comercianții de produse culinare obținute după rețete tradiționale, spațiu pentru muzeul tradițiilor culinare țărănești, spațiu pentru presă, spațiu pentru publicul spectator, spațiu pentru degustări. Vor fi lucruri cu totul și cu totul deosebite. În cadrul acestei activități, cu ocazia zilei naționale, vor fi servite și porții gratuite de fasole, cu vin fiert și cu țuică fiartă. Totul se va face de partenerii noștri. Primăria municipiului Roman nu va participa financiar la această acțiune”,  a precizat primarul Laurențiu Leoreanu.

Se așteaptă ca evenimentul din acest an să întreacă în expunere și succes tot ce s-a organizat până acum în Roman, asta cu atât mai mult cu cât sunt invitate – și din țară și din străinătate – asociații și persoane care vor face niște demonstrații cu totul speciale.

Evenimentul va debuta pe 1 decembrie, de la ora 11, cu un ceremonial religios și militar.

Fanfara Jandarmeriei Române va cânta la Roman pe 2 decembrie și va oferi publicului muzică militară, muzică populară și jazz.

Va avea momente de prezentat publicului și Asociația ”Tradiția Militară”, care va veni în fața publicului cu diverse ceremonialuri militare, onoruri, scene din viața militară a României, uniforme și dotări militare. Organizatorii promit și multe alte surprize. (D.A.)

Articolul precedentDupă despărţirea de CSM Roman, Florentin Pera antrenează pe U Cluj
Articolul următorUn bărbat din Bălțătești a dezgropat 35 de cartușe
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.