0:00

La Roman, Caziere judiciare pentru toți românii, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ieri, la Roman, în prezența șefului Poliției Neamț, comisarul şef Paul Tablan, a șefului Poliției Roman, comisar şef Dragoș Bălău și a primarului Laurențiu Leoreanu a avut loc inaugurarea Ghișeului de primiri cereri/eliberare certificate de cazier judiciar. Romașcanii nu vor mai trebui să mai facă un drum până la Piatra Neamț pentru a-și putea ridica documentul, dar de la Roman se pot elibera certificate de cazier judiciar pentru orice cetățean al țării.

“Oricine este în trecere prin Roman poate solicita eliberarea cazierului judiciar. Persoanele fizice trebuie să prezinte actul de identitate sau pașaport valabil, un timbru fiscal de 2 lei – ce se poate cumpăra de la Poștă, și chitanța de 10 lei, ce se poate achita la Trezorerie pentru fiecare certificat solicitat. Avem implementat sistemul și pentru eliberarea de certificate atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. E un lucru foarte bun pe care l-am făcut pentru cetățeni. Încercăm să facem un astfel de ghişeu să devină funcțional și la Bicaz”, a declarat comisarul şef Paul Tablan, șeful IPJ Neamț.

Oficialitățile le-au mulțumit pentru sprijin autorităților locale care au reușit să realizeze lucrările necesare pentru amenajarea noului spațiu. “Am ajuns la o nouă etapă importantă, după aducerea la Roman a eliberării de cărților de identitate, apoi eliberarea de pașapoarte, iar astăzi discutăm de un ghișeu funcțional pentru eliberarea de caziere. E o investiție în interesul romașcanilor și a celor din zonă. Este o instituție cu care colaborăm în permanență, dorința fiind o cât mai bună deservire a populației din partea noastră. Parteneriatul este unul deschis și trebuie să fie fructuos pentru a merge lucrurile cât mai bine în municipiu”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Eliberarea cazierelor se face pe loc pentru cei care nu se află în evidențe și durează între 1-3 zile pentru cei cunoscuți în evidențele judiciare. De precizat este și faptul că odată cu înființarea Ghișeului, intrarea în Poliția Roman nu se va mai face ca până acum, ci pe intrarea laterală de la caziere. În noul spațiu există deja o sală de așteptare și primarul Laurențiu Leoreanu a solicitat colegilor din subordine și amenajarea unui avizier, unde să poată fi oferite informații utile pentru romașcani.

Programul de lucru al ghișeului de relații cu publicul este următorul: luni, marți, miercuri și joi: orele 08:30-12:00 și 14:00-16:00 și vineri, între orele 08:30-12:00. Pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț se regăsesc în format electronic cererile pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar.

Claudia MATEI

Articolul precedentAzi, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Târgu-Neamţ / Doi foşti elevi s-au întors la liceul lor
Articolul următorCentru multi-social la Piatra Neamț