Sezonul estival începe la 1 iunie, dată de la care au fost stabilite noi reguli pe plajă pentru vara 2021. Turiștii care sunt din familii diferite vor putea utiliza șezlongurile păstrând distanța de 2 metri de jur împrejurul fiecărui șezlong. Accesul la plaje se poate face astfel încât să se evite aglomerația și adunările mari. Intrarea se va face prin puncte clar semnalizate și accesul auto trebuie să respecte același principiu al evitării aglomerării. Trebuie să existe trasee separate de intrare și ieșire. Distanțarea fizică trebuie respectată și în zonele adiacente, cum sunt vestiare, toalete, zone de schimbare, etc.

În cazul plajelor neadministrate, revine responsabilitatea administrației publice de a asigura regulile de distanțare fizică.

Echipamentele de plajă trebuie folosite individual și nu pot fi împărțite între persoanele care nu sunt din aceeași familie. După fiecare utilizator, aceste echipamente trebuie să fie dezinfectate de administratorul plajei. La toaletele publice de pe plaje trebuie să existe săpun, apă, dezinfectant cu minim 60% alcool, prosoape de hârtie și coșuri fără atingere (dezinfectate ritmic). „Nu sunt permise activități sportive sau de agrement decât în spații special amenajate cu acest scop, cu limitarea numărului de persoane care nu aparțin aceleiași familii”, se stabilește în ordinul comun al Ministerului Sănătății, Ministerul Economiei și Ministerul Mediului 770/877/828 publicat în 31 mai 2021. Normativul mai prevede ca turiștilor de pe plaje trebuie să li se asigure biocide pentru dezinfecția mâinilor și sezlonguri pentru fiecare în parte. Dacă în localitățile unde există plaje turistice apar focare de covid, plajele vor fi închise.

C.I.

Articolul precedentRestricții ridicate pentru copii începând cu 1 iunie
Articolul următorAvarie electrică în 3 localități, peste 1.500 de consumatori afectați