Un bărbat, de 55 de ani, a sunat la 112, în ziua de 14 iulie, și a anunțat că a găsit o grenadă pe malul pârâului Tarcău, în satul Oanțu, unde se dusese cu familia, la plajă. ”Echipa pirotehnică a unităţii s-a deplasat la locul indicat, a ridicat grenada de mână defensivă şi a cercetat zona, pe o suprafaţă de 200 mp, fără a descoperi alte elemente de muniţie”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. ”Grenada a fost preluată în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii în condiţii de siguranţă”.

Spre seară, aceeași echipă pirotehnică a plecat la Oglinzi, comuna Răuceşti, unde un bărbat care se afla în Pădurea Cărpiniş cu oile la păşunat, a descoperit un element de muniţie. Lovitura de aruncător, de calibru 120 mm, a fost ridicată de militari, iar zona cercetată pe o suprafață de 300 mp.

ISU Neamț le reamintește cetățenilor să aibă o conduită corectă și prudentă când găsesc elemente de muniție. Primul pas este să sune la 112, apoi să nu atingă proiectilele și nici să nu lase pe altcineva să le atingă până la sosirea echipei pirotehnice. (C.M.)

Articolul precedentDeputatul Drăgușanu face cadou ideea Spitalului nou la Piatra Neamţ
Articolul următorFelicitări pentru o pietreancă de 78 de ani: a prins un escroc!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.