0:00

Deputatul Drăgușanu face cadou ideea Spitalului nou la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, 15 iulie, la sediul ALDE, deputatul Cătălin Drăgușanu a atins din nou problema sistemului sanitar românesc, pornind de la situația apărută la București, la Spitalul de Arși, și făcând o trecere lină spre Spitalul Județean de Urgenţă Neamț, unde, deși nu de același fel, problemele sunt tot grave.

Am asistat la un film de groază din Spitalul de Arşi din București, când, pe un pacient, colcăiau viermii. Sunt stupefiat de aşa ceva. Ministrul Voiculescu este o persoană foarte competentă, receptiv la problemele societăţii, dar care este spectator în astfel de situații. A făcut niște afirmaţii uluitoare, din care citez: «este multă corupţie în sistemul medical şi asta se vede la tot pasul». Este datoria dv, domnule ministru, să devoalaţi această corupţie şi să rezolvați problemele cu care sănătatea se confruntă. Să trimiteţi controale în spitalele româneşti, să daţi un raport cât se poate de real şi să rezolvați măcar marile probleme. Nu trebuie ocolit nici Spitalul Județean din Neamţ, unde sunt probleme cu duiumul. Lucrurile se degradează zilnic. Aflu acum că sunt datorii de peste 3 milioane de lei, lucru de neînţeles cunoscându-l pe fostul manager și ştiind că a lăsat spitalul pe plus. Mă miră aceste datorii, la fel cum e și cu stocurile insuficiente de materiale sanitare şi medicamente”, a declarat deputatul Drăgușanu.

El a reamintit că, încă din luna mai, ALDE a solicitat primului ministru un control riguros în tot ce înseamnă spital din România, dar ancheta a fost una superficială, lucrurile începând să iasă la iveală abia acum: ”Este cel mai josnic moment în care am putut ajunge noi, ca ţară. Trebuie o celulă de criză la nivelul Guvernului, trebuie să se acţioneze. Hai să facem un efort financiar pentru rezolvarea acestor orori din sistemul medical”, a îndemnat deputatul Drăgușanu.

Propunere pentru Chitic: ”Să facem un spital nou la Piatra Neamț”

Pentru că Sănătatea rămâne un domeniu costisitor, Cătălin Drăgușanu a reluat ideea pe care a avansat-o și în campania electorală, ca și Primăria Piatra Neamț să preia din cheltuielile pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, având în vedere că ponderea cea mai mare a pacienților o are municipiul reședință de județ. Și, la fel ca în campanie, deputatul Drăgușanu nu renunță la ideea unui nou spital municipal la Piatra Neamț, idee pentru care este dispus să discute până și cu actualul primar Dragoș Chitic: ”Un proiect central al programului pe care eu l-am prezentat în campania electorală a fost construirea unui spital municipal. 120 de paturi ar fi uşor de gestionat şi ar rezolva o mare problemă a sistemului medical local. În loc să facem investiţii care nu au nicio noimă, cum ar fi subtraversarea pieţei din faţa hotelului Ceahlău până la Telekom, să facem proiecte doar pentru că putem să le facem şi pentru că ar exista o sursă de finanţare, dar fără să avem nevoie de ele, e bine să ne concentrăm pe rezolvarea problemelor grave. Îl îndemn pe actualul primar să preia ideea mea cu spitalul municipal. Eu sunt dispus să-i explic ce informaţii au stat la baza acestui proiect. E nevoie de respect pentru pacient, de condiţii de lucru pentru personal”, a spus Cătălin Drăgușanu. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentȘefi noi la PMP în Neamț
Articolul următorLa plajă pe malul Tarcăului, în apropierea unei grenade!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.