pietricica turism

 Știți că un nene aburcat cam sus pentru cât putea să ducă, pe nume Rușanu, o fost proptit de institutia cu trei litere, recte D și N și A. Ei bine, astăvară omu ăsta s-o cam plimbat prin zona noastră pe motive de priteni și cumătrii, că o seamă dă inși cu poftă dă biznis s-o dat peste cap să-i toarne un pahar dă vin ales și să mai pună de-o moșmandă cu cercei de aur, că-s vremi grele și un bănuț nu strică când criza e adncă pânî la subțiori. Acuma, după ce pomenitul stă la regim de răcoare, creștinii de la noi, care s-o dedat la combinații cu insul, dorm cam puțin zilele astea și se uită la cutia poștală să nu fie vreun plic cu antet nasol. De unde am judecat noi că trebe importat rudoteluri la greu, eventual să se dea la liber și fără prescripție.

 După ce s-o scris dășre daravelile den piețele dela noi, printr-o seamă de locuri s-o trecut brusc la curățenie. În unele locuri cu mopurile, dar în altele cu actele,că deh, mai este câte un acționar ce nu trebe să se vază, mai un ins cu oarece interese Și care e cea mai bună metodă? Inchis pentru curățenie, încercați alături! Acuma, noi nu vem să generalizăm, dar am aflat că tebușoara asta s-o făcut într-o piață cu vedere ultracentrală, unde o locantă cu nume păsăret mânios, stă ferecată ca să se înlăture microbii, să se curețe oglizile la lanterne și altele prin oarece acte, unde, firește, nu ne băgăm. Recomandăm în schimb celor dornici de un cocârț au bot du cheval, să facă bine, să cugete mai bine că vine postu mare și nu se cade să …

 Ne-am adus aminte de un cleient mai vechi de al nostru, cu frică de lifturi și șăf pe la sănătățuri, care de fiecare dată când încercăm să-l întrebăm despre cum crește rapița la borcan, se dă defect. Ba e ici , ba colo, ba suntem trimiși la purtători de cuvânt care habar nu au despre ce e vorba. Acuma, noi nu ne-am propus să-i controlăm traseele de plimbare, că nu facem noi de astea, dar ne gândim la faptul că o seamă de nățărâmbe de prin instituția condusă de mnealui, pe care le ascunde cu talent, de parcă toată ziua numai de asta ar avea grijă. Că mai mereu este cu ochi pe la instituțiile unde are un interes ori sunt puse în vedere, e altă poveste, ce va fi dezvoltată după ce facem congresul șpioneților la noi.