Profesorul de volei Dan Gavril, directorul în exercițiu al Liceului cu Program Sportiv (LPS) Piatra Neamț, nu s-a prezentat la proba scrisă a concursului organizat pentru funcțiile vacante de conducere în unitățile de învățământ preuniversitar. Proba a vizat evaluarea aptitudinilor cognitive şi a competențelor manageriale ale candidaților și a constat în rezolvarea, în maximum două ore, a unui test-grilă cu itemi elaborați de Ministerul Educației. Ceilalți 3 candidați rămași în cursă după acceptarea dosarelor de înscriere, profesorii de handbal Ovidiu Țoc junior (director prim/director adjunct – 41,875 puncte), Răzvan Caba (director prim – 37,500 puncte)  și profesoara de istorie Maria Blaga (director adjunct – 45,000 puncte) au fost declarați admiși, pentru că au obținut peste 35 de puncte, acesta fiind baremul minim de promovare. Între 17 octombrie și 17 noiembrie, candidații vor susține interviul în fața comisiei de concurs şi le va fi evaluat CV-ul.

Prof. Ovidiu Țoc junior: “Nu a fost ușor, în condițiile în care nu am avut bibliografia de pe care să ne pregătim. În următoarea etapă ne vor fi evaluate portofoliile și cine va avea punctajul cel mai bun va câștiga”.

Prof. Răzvan Caba: “Puteam reuși un rezultat mai bun însă se pare că doar atât am avut de spus în această etapă. Concursul a fost greu, cu multe necunoscute pentru mine, față de cei care sunt în funcțiile actuale de conducere”.

La LPS Roman, directorul în funcție, prof. Ioan Popa, a adunat doar 25,000 de puncte și a fost respins. Directoarele adjuncte, Ana Luca (45,625 puncte) și Judit Găină (42,500 puncte) merg mai departe. (Ana MOISE)

Articolul precedentFestivalul sportului la Centrul Păstrăveni – bucurie pentru persoanele cu dizabilități
Articolul următorTribunalul Neamţ: Samsar de cereale legat 3 ani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.