Fiecare unitate de învățământ din județ se află în această perioadă în forfota ultimelor pregătiri pentru începerea anului școlar 2023-2024. Se pun la punct ultimele detalii pentru ca elevii să beneficieze, pe cât posibil, de cele mai bune condiții. În această situație este și Școala Gimnazială „Ion Creangă” Târgu Neamț. Este un spațiu frumos, impunător, unde peste vară au fost executate lucrările necesare, inclusiv igienizarea spațiilor.

Constantin Roșu, directorul Școalii Gimnazială „Ion Creangă” Târgu Neamț

Unitatea școlară găzduiește aproximativ 370 de elevi, mai mulți decât anul trecut, pentru că sunt două clase noi din programul „A doua șansă”. Este una din puținele școli din zonă care dispune de spații suficiente astfel încât elevii să învețe într-un singur schimb. Fiecare sală de curs are echipamente electronice și va fi dotată în cel mai scurt timp și cu mobilier nou. Problemele cu care se confruntă unitatea vin din faptul că populația școlară include și copii de etnie romă care nu au urmat calendarul firesc și nu au mers la grădiniță. În ultimele zile au fost mai multe solicitări de înscriere pentru elevi din această categorie ceea ce va face ca unele clase să fie, cel mai probabil, mai numeroase.La început de an. Școala Gimnazială „Ion Creangă” Târgu Neamț caută soluții pentru instalarea unui sistem fotovoltaic, ZCH NEWS - sursa ta de informații

La început de an. Școala Gimnazială „Ion Creangă” Târgu Neamț caută soluții pentru instalarea unui sistem fotovoltaic, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDirectorul Constantin Roșu a inițiat discuții cu persoane abilitate pentru a putea instala un sistem fotovoltaic ce ar ajuta foarte mult la reducerea cheltuielilor cu energia. Spațiu pentru instalarea acestuia există, însă finanțarea ar trebui asigurată din resurse proprii. Dacă s-ar găsi bani pentru acest proiect, ar fi o mare realizare pentru școală. Tot timpul mai este câte ceva de făcut, o prioritate pentru viitorul apropiat fiind refacerea sau înlocuirea gardului.

(Gabi SOFRONIA, foto-video Bogdan Călian)

 

 

Articolul precedentNeamț. Un bărbat a scăpat cu viață după ce a fost atacat de un urs
Articolul următorAccident pe trecerea pentru pietoni
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.