pietricica turism

Enadani Poiana Teiului, Cimentul Bicaz şi Bradu Borca au meciuri pe terenuri adverse, duminică, 1 octombrie, în etapa a şasea a Ligii a IV-a. Cu toate acestea, antrenorii celor trei formaţii speră să obţină punctele necesare pentru a se apropia de formaţia din fruntea clasamentului – CSM Ceahlăul Piatra Neamţ.

Campioana Enadani se deplasează la Voinţa Ion Creangă mai mult în căutarea moralului şifonat de două înfrângeri consecutive. În cazul unei victorii, ar putea aborda de pe altă poziţie derby-ul cu CSM Ceahlăul de etapa viitoare.

“Este un meci în care dorim să ne remontăm psihic, să ne recăpătăm încrederea. Sper să nu mai fim urmăriţi de neşansă. Va fi o problemă cu terenul de joc, de aceea vom lăsa deoparte artificiile tehnice şi vom adopta o tactică de luptă. Vom sacrifica spectacolul pentru rezultat. Este, dacă vreţi, prima repriză a meciului cu CSM Ceahlăul. Sper să ne recăpătăm încrederea, patronul are mare încredere în băieţi!”, a declarat antrenorul Lucian Cozma.

Partida se anunţă dificilă şi pentru Cimentul Bicaz, care se deplasează la Victoria Horia. Şi în acest caz, principala piedică e tot terenul de joc.

“Este un meci important pentru noi, în compania unei echipe incomode, cu jucători experimentaţi, pe un teren de dimensiuni reduse şi denivelat. Sper să ne facem cât de bine putem jocul nostru şi să câştigăm. Nu va fi uşor, dar cu atenţie şi seriozitate putem realiza obiectivul”, a precizat antrenorul Cristian Luca.

Deşi pare un meci ceva mai relaxat, întrucât Bradu Borca întâlneşte ultima clasată, Zimbrul Vânători-Neamţ, absenţele din tabăra formaţiei de pe Valea Muntelui ar putea cântări destul de greu.

“Nu poate fi vorba de relaxare la Borca indiferent cu cine jucăm. Suntem în continuare o echipă decimată, avem deja, pe lângă accidentatul Adi Ilie, o a patra suspendare pentru cumul de cartonaşe, deci ne prezentăm la Vânători cu cel puţin 5 absenţe, adică fără jumătate dintre titulari! Apasă greu pe umerii noștri fiecare meci până la finalul turului, când vom putea transfera ce deja avem în plan. Tot atunci vor reveni şi cei suspendaţi. În plus, sper la fiecare meci ca Adi să poată juca. Nu avem timp să ne întrebăm de ce am ajuns aici, personal nu pot decât să pregătesc meciurile cu lotul pe care îl am și, printre picături, să obțin acordul verbal al unor jucători pe care noi îi dorim din retur la Borca! Sperăm la toate punctele puse în joc duminică, dar scorul nu se poate şti dinainte, ne respectăm adversarul care, cu siguranţă, are șansa lui și nu văd o favorită clară la acest joc”, a spus antrenorul Florin Pintilii.

Etapa a şasea a Ligii a IV-a mai programează meciurile: CSM Ceahlăul Piatra Neamţ-Speranţa Răuceşti şi Moldova Cordun-Steel Man Târgu Neamţ.

CLASAMENT

1CSM Ceahlăul Piatra Neamţ550030-515+9
2Victoria Horia54018-412+3
3Enadani Poiana Teiului530214-89+3
4Cimentul Bicaz43018-59+3
5Speranţa Răuceşti53026-99+3
6Voinţa Ion Creangă520310-860
7Bradu Borca42028-1060
8Steel Man Târgu Neamţ51045-143-6
9Moldova Cordun510410-253-6
10Zimbrul Vânători Neamţ50055-160-9

(M. CONSTANTINESCU; FOTO: Enadani Poiana Teiului Facebook, Cimentul Bicaz Facebook, Bradu Borca Facebook; CLASAMENT: AJF Neamţ)