reclama autocenter

Cele 6 campionate judeţene de fotbal din Regiunea Nord-Est au fost puternic afectate de criza COVID-19. Disputarea meciurilor a fost suspendată încă din martie 2020, iar pentru a decide campioanele judeţene şi participantele la barajul pentru Liga a III-a s-a apelat la două metode: fie s-au „îngheţat” competiţiile, fie au fost stabilite finale judeţene. La Neamţ, s-a lăsat cu scandal.

BACĂU

Campioana se decide printr-o finală tur-retur între Dinamo Bacău şi Viitorul Curiţa, liderele celor două serii din Liga a IV-a Bacău. Meciurile au loc pe 19 iulie, la Târgu Ocna şi pe 26 iulie, la Săuceşti.

BOTOŞANI

Joi, 16 iulie, AJF Botoşani a decis „îngheţarea campionatului judeţean” şi „desemnarea echipei de pe primul loc, Dante Botoşani, campioana acestei ediţii, cu drept de participare la turneul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a”.

IAŞI

Vineri, 17 iulie, s-a decis „îngheţarea campionatului 2019-2020, la Liga a IV-a, a V-a, copii şi juniori şi Cupa României, faza judeţeană, ediţia 2020-2021, fără promovări şi retrogradări”. De asemenea, „echipa clasată pe primul loc la Liga a IV-a, Unirea Mirceşti, aflată la o diferenţă de 5 puncte faţă de locul 2, va reprezenta judeţul Iaşi la barajul de promovare pentru Liga a III-a”, precizează AJF Iaşi, într-un comunicat de presă.

NEAMŢ

Comitetul Executiv al AJF Neamţ a decis joi, 16 iulie, ca finala campionatului judeţean, sezonul 2019/2020, să se dispute între Bradu Borca şi Victoria Horia, echipele clasate pe primele locuri în cele două serii în momentul întreruperii campionatului. Partida a fost programată duminică, 26 iulie, cu începere de la ora 11:00, pe stadionul municipal „Ceahlăul” din Piatra Neamţ. Speranţa Răuceşti, cealaltă candidată la titlul judeţean, alături de Bradu Borca, a reclamat decizia la FRF. Detalii AICI, AICI şi AICI.

SUCEAVA

Încă din aprilie 2020, conducerea AJF Suceava a decis să suspende definitiv campionatele judeţene (Liga a IV-a şi Liga a V-a). La baraj a fost desemnată să reprezinte judeţul Siretul Dolhasca, care, la momentul întreruperii campionatului, se situa pe locul întâi în clasament, cu 39 de puncte.

VASLUI

Competiţiile au fost „îngheţate” la finalul lunii iunie, iar Sporting Juniorul Vaslui, echipa clasată pe locul I, a fost desemnată să participe la baraj. Încă de pe 14-15 iulie, 28 de membri ai delegaţiei acestei echipe au efectuat testări pentru noul coronavirus şi au intrat în cantonament. Rezultatele testărilor au fost negative.

Meciurile de baraj vor avea loc pe 1, 5 şi 9 august, cu începere de la ora 17:30, pe terenuri neutre. Pentru Regiunea Nord-Est au fost stabilite următoarele două grupe: A – Suceava, Iași, Neamț şi B – Bacău, Vaslui, Botoșani. Ordinea meciurilor va fi următoarea: Ziua 1 – 2-3, Ziua 2 – 1-2 şi Ziua 3 – 3-1. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentCoronavirus: 5 noi cazuri în Neamț. 57 persoane confirmate în regiunea Nord-Est. Record de 799 contaminări în țară
Articolul următorPrimăria municipiului Piatra-Neamț – Investiții în extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public în valoare de 1.054.480 euro, cu finanțare de la Uniunea Europeană
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.