Caravana Ligii a III-a porneşte sâmbătă, 25 august, de la ora 18:00, în noul sezon. Judeţul Neamţ este reprezentat de două formaţii: nou promovata CSM Ceahlăul Piatra Neamţ şi mai rutinata CSM Roman.

CSM Ceahlăul Piatra Neamţ debutează pe teren propriu, împotriva Metalului Buzău, echipă cu ceva experienţă în Liga a III-a (locul 5 în sezonul trecut în Seria a II-a), dar care anunţă două absenţe importante în linia defensivă pentru meciul de azi: Ion Mihai şi Andrei Grăjdan. Antrenorul principal Valentin Stan părea îngrijorat de aceste absenţe, dar şi de puţinele informaţii pe care le are despre adversar: „Foarte multe informaţii nu avem despre echipa din Piatra Neamţ. Tradiţia fotbalistică din acest oraş ne face totuşi să fim extrem de precauţi”. De cealaltă parte, tehnicianul pietrean Gabriel Rădulescu era convins că jucătorii săi vor avea emoţii, dar spera să fie pozitive: „Vor fi emoţii, dar sperăm să fie pozitive, să ne ajute să ne concentrăm pentru acest prim meci în Liga a III-a”.

CSM Roman, în schimb, are parte de un debut extrem de dificil, pe terenul unei formaţii cu care s-a confruntat şi în ediţia trecută a Ligii a III-a: Bucovina Rădăuţi. De altfel, cele două echipe au fost vecine de clasament la încheierea sezonului: Romanul pe 4 şi Bucovina pe 5. Va fi „un sezon foarte greu. Sunt echipe foarte bune, cu experienţă chiar la nivelul Ligii a II-a şi atunci trebuie să fim foarte bine pregătiţi”, declara antrenorul principal Gabriel Ţapu, în perioada de pregătire.

Echipele nemţene CSM Ceahlăul şi CSM Roman au disputat un aprig meci amical în perioada de pregătire

Vineri, 24 august, s-a disputat partida CSM Paşcani-Suporter Club Oţelul Galaţi 0-1 (0-1). A marcat Bogdan Crihană (31), remarcându-se şi faptul că meciul a fost condus de o brigadă de la Neamţ: Marius Diaconu, Cosmin Cercel şi Ionuţ Răzvan Andrei. Alte partide din etape din azi: Ştiinţa Miroslava-CSM Râmnicu Sărat, Sănătatea Darabani-Sporting Lieşti, SCM Gloria Buzău-KSE Târgu Secuiesc, AFC Botoşani II-Foresta Suceava şi Şomuz Fălticeni-CSM Focşani 2007. Programul pentru toate seriile Ligii a III-a – AICI. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentDSP Neamț în cazul tochitura: Restaurantul are termen o lună pentru curățenie
Articolul următorFestivalul de teatru se extinde şi la Târgu Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.