0:00

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a stabilit astăzi, 20 iulie, programul Ligii a II-a, sezonul 2023/2024. CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ, singura reprezentantă din zona Moldovei, va primi vizita unor echipe solide: Campionii Fotbal Club Argeş, CS Mioveni, Chindia Târgovişte, Unirea Dej sau FC Braşov (în cazul unui răspuns favorabil de la TAS).

L2 S-a stabilit programul sezonului 2023/2024: la Piatra-Neamţ vin toate cele 3 retrogradate din Superligă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPietrenii vor avea şi deplasări dificile la Slobozia, Miercurea Ciuc, Buzău sau Bucureşti (Ghencea). Programul integral (pdf):

liga 2 sezon 2023 2024 program

Liga a II-a se va disputa în două faze:

  • un sezon regulat, la care vor participa toate cele 20 de echipe şi în care vor juca fiecare cu fiecare o singură dată, cu un total de 19 etape;
  • play-off şi play-out, în care echipele vor fi repartizate pe baza clasamentului final al sezonului regulat şi în care vor intra cu toate punctele acumulate până atunci. În play-off vor participa primele 6 clasate, iar partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Superligă (Liga I), în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Superligii. În play-out vor participa celelalte 14 echipe rămase, împărţite în două grupe, A şi B, cu câte 7 echipe fiecare. În grupa A vor evolua echipele clasate la finalul sezonului regular pe locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18 şi 19, iar în grupa B vor evolua echipele de pe locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17 şi 20. Participantele din fiecare grupă vor juca între ele o singură dată, rezultând un program de 7 etape şi câte 6 meciuri pentru fiecare echipă. Din fiecare grupă a play-out-ului vor retrograda direct echipele clasate pe locurile 6 şi 7. Ca urmare a trecerii la un format cu 22 de echipe din ediţia viitoare de campionat, doar pentru sezonul 2023-2024 s-a renunţat la barajul de retrogradare care ar fi trebuit să se dispute între ocupantele locurilor 5 din fiecare grupă a play-out-ului, urmând a se reveni la acesta din sezonul viitor. (M.C.)
Articolul precedentEfectul controalelor la centrele pentru vârstnici. Neamţul scapă de primul val de demiteri cerut de Ciolacu?
Articolul următorCUPA ROMÂNIEI USV Iaşi şi CSM Vaslui dispută un loc în faza naţională
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.