pietricica turism

FC Botoşani şi Politehnica Iaşi debutează sâmbătă, 13 iulie, în ediţia 2019-2020 a Ligii I, în deplasare. FC Botoșani evoluează, de la ora 18:00, pe terenul formaţiei Astra Giurgiu, în timp ce formaţia din Iaşi joacă, de la ora 21:00, la CFR Cluj. Sezonul 2019-2020 începe astăzi, 12 iulie, cu partida dintre FC Voluntari și Sepsi Sfântu-Gheorghe, care se va disputa pe stadionul “Anghel Iordănescu”, de la ora 18:30. Noutatea acestui campionat este obligativitatea utilizării a doi jucători U21 în primul 11.

POLITEHNICA IAŞI

“Acest campionat este primul în care echipele prim-divizionare au obligativitatea să folosească doi jucători U21 în primul 11. Pe parcursul meciurilor, unul dintre acești jucători poate fi înlocuit. Sunt eligibili pentru regula U21 jucătorii români născuți începând cu 1 ianuarie 1998, jucători care vor putea evolua în preliminariile EURO U21 care încep în această toamnă. În plus, începând din sezonul 2019-2020, cluburile participante la competiţiile organizate de LPF vor prezenta lista cuprinzând lotul celor 25 de jucători (denumită în continuare Lista A) ce va fi compusă din următoarele categorii de fotbalişti profesionişti:
a) un număr minim de 8 jucători formaţi la nivel naţional;
b) un număr minim de 2 jucători formaţi la nivelul clubului;
c) un număr maxim de 4 jucători non-UE, respectând următoarele condiții:
– doi jucători non-UE, cu respectarea condiției că fiecare jucător non-UE dintre cei doi poate fi inclus în Lista A numai dacă, în ultimele 12 luni anterioare legitimării la clubul din România, a fost convocat la echipa națională a țării sale de cel puțin 3 ori.
– un jucător non-UE poate fi înscris în Lista A dacă deține naționalitatea unei țări participante la ultima ediție a Cupei Mondiale de seniori.
– un jucător non-UE poate fi înscris în lista A fără nicio restricție”, precizează Federaţia Română de Fotbal, într-un comunicat de presă.

FC BOTOŞANI

Prima etapă a Ligii I mai cuprinde şi meciurile: duminică, 14 iulie: Universitatea Craiova-Academica Clinceni (18:00) şi FCSB-Hermannstadt (21:00); luni, 15 iulie: Gaz Metan Mediaș-Chindia Târgoviște (18:00) şi Viitorul-Dinamo (21:00). (M. CONSTANTINESCU; FOTO: FC Botoşani şi Politehnica Iaşi)