Un proces, interesant din punct de vedere al personajelor, dar și al mizei financiare, este în derulare la Tribunalul Neamț de la sfârșitul anului 2017, primul termen fiind în ziua de 11 octombrie. Este vorba despre o acțiune în pretenții, formulată de Municipiul Piatra-Neamț, prin primarul Dragoș Chitic, împotriva fostului primar Gheorghe Ștefan.

Procesul s-a tot amânat și a fost suspendat, cel mai recent termen fiind pe 9 iulie, când instanța a decis să ceară lămuriri de la reclamant. Următorul termen, însă, a fost stabilit abia pe 25 octombrie 2019.

Cât despre miza procesului, suma care ar trebui obținută din conturile lui Gheorghe Ștefan este considerabilă pentru un om de rând. Dar și pentru bugetul primăriei.

Prin cererea de chemare în judecată reclamantul solicită obligarea pârâtului la plata sumei de 17.003.706, 02 lei, plus dobânda legală raportată la întreaga sumă datorată, calculată până la data plății, reprezentând prejudiciul produs Municipiului Piatra-Neamț ca urmare a nerespectării obligației pe care a avut-o de a lua măsuri în vederea recuperării sumelor constatate ca fiind prejudicii produse Municipiului Piatra-Neamț, prin deciziile Camerei de Conturi Neamț”, a precizat judecătorul Constantin Magdalina, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Neamț.

Altfel spus, cât a fost primar, Gheorghe Ștefan n-a făcut mare lucru pentru a recupera banii cheltuiți greșit – conform constatărilor făcute de Camera de Conturi -, iar acum, când deja este târziu să mai poată fi recuperat, prejudiciul a rămas în sarcina lui Dragoș Chitic. S-ar putea să fie târziu și pentru conturile lui Gheorghe Ștefan, trecut deja prin multiple procese penale prin care s-a dispus recuperarea unor sume cel puțin la fel de mari. (C.M.)

Articolul precedentDin nou accident la ieșirea din Piatra Neamț
Articolul următorL1 FC Botoşani şi Politehnica Iaşi debutează în deplasare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.